Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Landshold

Discovery Networks ærgrer sig over tab af landsholdsrettigheder

Discovery Networks mister i 2022 rettighederne til at vise danske landskampe, og det ærgrer tv-stationen.

Fra 2022 vender dansk landsholdsfodbold tilbage på TV 2, der har sikret sig rettighederne til at vise Christian Eriksen og holdkammeraterne. De rettigheder har Discovery Networks siddet på siden 2014.

At Discovery Networks ikke længere kan tilbyde seerene danske landskampe ærgrer tv-stationen, der har folk som Morten Bruun, Thomas Gravesen og Lars Jacobsen på lønningslisten..

Det fastslår kommunikationschef Lena Bøgild over for BT.

Læs også:TV2-boss: Landsholdet koster ikke i nærheden af, hvad PL og CL koster

- Det er selvfølgelig altid super trist at miste rettigheder, man er glad for. Men faktum er bare, at sportsrettigheder ikke er noget, man ejer, det er noget, man har til låns, siger Lena Bøgild til avisen.

Discovery Networks kommer stadig til at vise Danmarks landskampe hele næste år, og derudover har tv-stationen også rettigheder til nogle Superliga-kampe. Disoverys seertal lider i øjeblikket voldsomt under, at stationens kanaler er forsvundet fra YouSee's tv-pakker. Opgøret mod Belgien i lørdags blev kun fulgt af 357.000 seere foran skærmen

Læs også:Medie: Discovery er ved at afvikle sportsrettighederne

Når TV 2 overtager rettighederne til at vise det danske landshold, har de dem frem til 2028. Ifølge Ekstra Bladet betaler TV 2 165 millioner kroner om året for rettighederne. 

Læs også:DBU glæder sig over TV2-aftale: Endnu flere kan følge landsholdet

Læs også:Avis: TV2 betaler næsten en milliard for landsholdsrettigheder

Læs også:Landsholdets kampe vises på TV2 fra 2022