• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Mikkel Fuhr Nielsen

- En dødssyg VM-pulje, men en drøm for Danmark

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Fredag aften bliver der trukket lod om puljerne til det kommende verdensmesterskab i Qatar.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Danmark er med i bowlen, når der fredag aften trækkes lod om puljerne til VM i Qatar i november og december.

Kasper Hjulmands tropper kan risikere en skrækkelig gruppe, men det er også muligt med et regulært drømmescenarie.

Det siger Discoverys fodboldekspert Mikkel Bischoff i et interview til Tipsbladet:

- New Zealand, Qatar og Tunesien det vil være en dødssyg pulje, men det vil samtidig være en pulje vi sportsligt stensikkert vil vinde. Det vil være det bedste scenarie og en klar drømmepulje for Danmark, siger han.

Med Kasper Hjulmand ved roret nåede Danmark semifinalen ved EM sidste sommer, og derfor er forventningerne høje til Danmark uanset hvem de skal op imod:

- Jeg tror næsten, at Danmark kan spille lige kampe mod de fleste på en god dag. Der er selvfølgelig hold som har et topniveau, der er bedre end vores. Danmark er bare et meget svært hold at spille mod, og på en god dag kan vi spille op mod alle.

Qatar, Brasilien, Belgien, Frankrig, Argentina, England, Spanien og Portugal er alle placeret i første seedningslag. Flere af dem må Danmark gerne styre uden om i lodtrækningen:

- Frankrig vil man gerne undgå. De er både et godt turneringshold, så har de den bedste trup og er velsagtens favoritter til at vinde det hele. Jeg synes også, at Spanien begynder at se farlige ud under Luis Enrique, så dem vil jeg gerne undgå, siger Mikkel Bischoff og fortsætter:

- De sydamerikanske (Brasilien og Argentina, red.) er også hårde modstandere, men det vil være sjove modstandere. Vi ser Danmark spille i Nations League, i forskellige kvalifikationsspil og EM mod de bedste hold fra Europa, men vi ser dem meget sjældent målt op imod de bedste hold fra Sydamerika.

Er der nogen fra første seedningslag udover Qatar, som er et godt match for Danmark?

- Portugal er et godt hold, og har sindssygt mange gode spillere frem ad banen. Næsten alle deres gode spillere tænker fremad i banen. Så Portugal tror jeg godt, at vi vil kunne måle os med. Så tror jeg også, at vi med vores spillestil og struktur kan spille nogle gode kampe mod de sydamerikanske hold. Udover Qatar vil jeg helst trække et af de sydamerikanske hold eller Portugal.

Du kan følge lodtrækningen i aften på Tispbaldet.dk fra klokken 18.00. Her kan du se alle de forskellige modstandere, som Danmark kan trække.

Sidste gang Danmark var med til VM var i 2018 i Rusland, hvor Kroatien blev endestationen i 1/8-delsfinalerne efter straffesparkskonkurrence.