Video : Tipsbladet
Landshold

Enig med Gravesen: Jeg forstår det ikke

Discovery-ekspert Mikkel Bischoff er helt enig med Thomas Gravesen i, at Kasper Hjulmand burde have udtaget Nicolai Vallys til EM-testkampene mod Schweiz og Færøerne.

Han vandt prisen som Efterårets Profil, som overrækkes af Tipsbladet, og nu er Nicolai Vallys igen blevet fremhævet som Superligaens bedste spiller.

Discovery-ekspert Mikkel Bischoff har nemlig valgt at pege på Brøndby-stjernen som den bedste spiller i grundspillet i denne sæson. 

- Han har været så afgørende og han har været så dominerende. Han har scoret 10 mål og har lavet seks assister, og han har været med i så mange andre mål for Brøndby. Han har nærmest båret Brøndbys offensiv i mange kampe. Nu er der så kommet flere om buddet, og så kan det godt være, at hans rolle bliver en lille smule mindre. 

- Men vi kan sige én ting om ham: Han har båret Brøndby igennem grundspillet, men hvis han skal være rigtig, rigtig stor og blive en kæmpe legende, så skal han også bære Brøndby igennem slutspillet til et mesterskab. Ligesom Lindstrøm gjorde og ligesom Uhre gjorde... nogle af de her offensive profiler, som glimtede den seneste gang, Brøndby blev mestre, lyder det fra Mikkel Bischoff.  

Damsgaard har jo aldrig været dårligere for det danske landshold, end han er lige nu. Det vil sige, at den plads var jo faktisk fuldstændigt åben til de her kampe. Så jeg forstår ikke, hvad der er sket med Vallys, og hvorfor han ikke er med.

Mikkel Bischoff
Ekspert, Discovery

Discovery-eksperten er spændt på at se, om Nicolai Vallys kan fortsætte de gode takter i Mesterskabsspillet. 

- Det bliver spændende at se, om han kan håndtere det pres, og om han kan fortsætte med stadig at være den dominerende faktor for Brøndby. Og det er jo det, der bliver afgørende, i forhold til, om han bliver en kæmpe legende eller om han bare bliver en rigtig, rigtig god og stor spiller for Brøndby, siger Mikkel Bischoff.  


Nicolai Vallys har spillet en enkelt landskamp, da han blev indskiftet i 4-0-sejren over San Marino i september sidste år. Foto: Imago

Landsholdet savner den type
Thomas Gravesen gav i sidste uge et opsigtsvækkende interview til Tipsbladet, hvor den tidligere landsholdsstjerne langede alvorligt ud efter Kasper Hjulmand for at udelade Nicolai Vallys fra truppen til EM-testkampene mod Schweiz og Færøerne. 

Og Mikkel Bischoff, der bliver en del af DR's eksperthold til EM, er helt enig i, at Vallys burde være blevet udtaget. 

- Ligesom min gode kollega Gravesen, som har sagt det rigtigt fint, med lidt hårdere ord end mig, så vil jeg sige, at han selvfølgelig skulle have været med. Det danske landshold savner den type spiller, lyder det fra Mikkel Bischoff. 

Han har båret Brøndby igennem grundspillet, men hvis han skal være rigtig, rigtig stor og blive en kæmpe legende, så skal han også bære Brøndby igennem slutspillet til et mesterskab.

Mikkel Bischoff
Ekspert, Discovery

Kasper Hjulmand udtalte sig allerede tilbage i 2022 meget positivt om Nicolai Vallys, og på den baggrund finder Mikkel Bischoff det besynderligt, at landstræneren nu ikke har tiltro til Brøndby-stjernen. 

- Jeg synes, at det er lidt mærkeligt. Det var dengang, han var i Silkeborg, og han er jo kun blevet bedre. Han har bevist, at han kan levere på et højere niveau i Brøndby og spille med i den øvre del af rækken. Han var også indkaldt en enkelt gang og fik lavet et fint indhop, og var så ikke med i den efterfølgende kamp på grund af en skade.

- Jeg ved ikke, om han måske ikke har gjort det så godt til træning, men man må i hvert fald sige, at konkurrencen aldrig har været mindre på lige præcis den position, i forhold til den type spiller, han er. Mellemrumspilleren, der kan ligge og se medspillerne.

- Damsgaard har jo aldrig været dårligere for det danske landshold, end han er lige nu. Det vil sige, at den plads var jo faktisk fuldstændigt åben til de her kampe. Så jeg forstår ikke, hvad der er sket med Vallys, og hvorfor han ikke er med, siger Mikkel Bischoff.  

Discovery-eksperten regner ikke med, at Nicolai Vallys kommer med til EM i Tyskland. 

- Jeg tror ikke, at han kommer med. Han skulle have været med her, og så skulle han have været prøvet af. Presset er ikke lige så stort (i testkampene, red.). Man tager ikke bare en med til en slutrunde, som man nærmest ikke har prøvet af. Det tror jeg ikke, lyder det afslutningsvist fra Mikkel Bischoff. 

Nicolai Vallys er noteret for en enkelt landskamp. Den 27-årige Superliga-profil fik 18 minutter i EM-kvalifikationskampen mod San Marino i september, hvor Danmark vandt 4-0.