• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Kenneth Jensen og Torsten Kjems

Fischer til Dolberg: Lyt ikke til alt det pis

Foto: Lars Poulsen/Polfoto

Viktor Fischer håber, at Kasper Dolberg ikke lader sig rive med af den massive fokus, der har været på hans talent og præstationer i den hollandske storklub Ajax.

Af Kenneth Jensen og Torsten Kjems

- Hans fodboldpotentiale er kæmpe stort. Jeg har tit tænkt: 'Det her er den nye Zlatan Ibrahimovic. Vi har ham i Ajax.'

Sådan sagde Ajax' reserveholdstræner Gery Vink for nyligt til et hollandsk medie om danske Kasper Dolberg, der har fået sit helt store gennembrud i den hollandske storklub, hvor han ud over at score mål viser en energisk og uforudsigelig tilgang til rollen som angriber.

Læs også: Hareide lover: Kasper Dolberg får landsholdsdebut

Med succesen følger også hypen og forventningerne til, at niveauet skal være i top konstant. Og med den massive omtale 19-årige Kasper Dolberg har fået i Danmark de seneste måneder  er der ikke skruet ned for noget i forhold til de danske forventninger. Mandag gav landstræner Åge Hareide oven i købet løfter om, at Kasper Dolberg får debut i fredagens VM-kvalifikationskamp mod Kasakhstan eller i næste uges venskabskamp mod Tjekkiet.

En spiller, der har prøvet et lignende forløb er Viktor Fischer, der som Kasper Dolberg arbejdede sig fra talentstatus i Ajax til at blive en klokkeklar profil på holdet. I sommer skiftede Viktor Fischer til Premier League-klubben Middlesbrough men har på ingen måder glemt Ajax-tiden og det pres, der følger med som ung, dansk, succesfuld spiller i udlandet.

- Christian (Eriksen, red) er blevet kaldt den nye Michael Laudrup, Jeg er blevet kaldt den nye Michael Laudrup, og Kasper Dolberg er blevet kaldt den nye Michael Laudrup. I bund og grund er det skide uinteressant, og det er et godt billede på, at der ikke er nogen grund til at lytte til alt det pis, siger Viktor Fischer.

- Jeg tror Kasper er god til at tage det meget stille og roligt og kun fokusere på at spille.

Viktor Fischer nåede ikke at spille på sammen hold som Kasper Dolberg husker dog glimrende den seneste sæson, hvor den unge landsmand snusede til og trænede sammen med førsteholdet. Men Viktor Fischer vil ikke udpege Kasper Dolberg som noget helt specielt.

- Der er simpelthen så meget talent i Ajax, Der løber så mange spillere rundt med så meget talent. Når så en spiller slår igennem, er det for nemt at sige, at ”det kunne jeg sagtens se tidligt i forløbet” og alt det der. Kasper har været god som så mange andre talenter i Ajax, men han har grebet den chance han har fået – og det er godt, lyder det fra Viktor Fischer.

Viktor Fischer nåede i sin Ajax-tid både de sjove og mindre sjove tider i klubben og lægger ikke skjul på, at det kan være ganske hårdt at være ung talent på førsteholdet i forhold til de store forventninger der altid er til resultaterne og krav om titler.

- Det kan være svært at tage mod rigtigt meget kritik, Der er ikke ret mange omkring Ajax, der forventer at tabe eller ser det som en undskyldning at spille med meget unge spillere. Det kan man ligge under for engang imellem – og det kan være svært.

- Der er en god portion pres i Ajax. Man kan vel godt kalde det for Hollands Real Madrid eller Manchester United. Der kan godt være pres på, men det kan være en god ting at lære tidligt.

- Indtil videre ser det ikke ud til at Kasper tager sig ret meget af det – og sådan skal han blive ved med at gøre. Jeg tror, han er god til at tage tingene helt stille og roligt og lære en masse hen ad vejen, lyder det fra Viktor Fischer.