• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Tipsbladet.dk

Før Island og Belgien: Det var jo slet ikke meningen

Foto: Getty Images

Trods et vildt og kaotisk 2020 har Kasper Hjulmands landshold klaret sig stærkt, vurderer Tipsbladets chefredaktør.

Af Tipsbladet.dk

Kasper Hjulmand blev præsenteret som kommende landstræner i sommeren 2019 og skulle bruge året indtil Åge Hareides stop til at forberede en ny æra for både A-landsholdet og DBU's øvrige landshold.

Meningen var, at Hjulmand skulle tage over i august 2020 efter et veloverstået EM med tre danske puljekampe i Parken, men de planer har coronavirussen som bekendt sønderrevet i et 2020, der på mange måder har været historisk for fodboldverdenen og resten af planeten.

Forud for kampene mod Island og Belgien er der også en del tvivl om det danske landshold og ikke mindst de tilgængelige spillere og trænere, herunder Hjulmand selv, da en stor del af truppen samt landstræneren og hans assistent Morten Wieghorst i flere dage har været i isolation efter at have været i nærheden af enten coronasmittede Robert Skov eller en ditto smittet behandler på landsholdet.

Læs også:Hjulmand tynder ud i landsholdstruppen: Fem mand sorteret fra

Men trods det ekstreme kaos har både resultater og spillet været godt, vurderer Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen, der gennem de tumultariske forhold tydeligt kan skimte, hvad  det er, Kasper Hjulmand og spillerne forsøger at opnå.

- Det var jo slet ikke meningen, at Kasper Hjulmand skulle overtage et landshold, der skulle forberede sig på en EM-slutrunde. Det har ændret meget på arbejdsbetingelserne for Kasper Hjulmand, for der er bare kæmpe forskel på at have et langt tilløb til en VM-kvalifikation, og så at man skal forberede sig til en EM-slutrunde, måske endda også til en Nations League-finale.

- På den baggrund har holdet fået nogle flotte resultater, og spillet har egentlig også været ganske godt undervejs. Man kan se, hvad Kasper Hjulmand vil have holdet til. Der er flere finesser i, hvordan man presser, hvor højt på banen man presser, og ikke mindst hvilke typer presspil, man bruger i forskellige situationer på banen. Det er især den del af spillet, der er kendetegnende for spillet under Kasper Hjulmand, siger Troels Bager Thøgersen.

Læs også:Se billedet: Hjulmand er ude af isolationen

Se hele chefredaktørens vurdering i videolinket for oven.

Danmark møder Island på hjemmebane søndag, mens den sidste og muligvis afgørende kamp om førstepladsen finder sted på onsdag i den belgiske universitetsby Leuwen.

Læs også:Optakt: Danmark - Island

Læs også:Lettere vej til VM: Danmark er snublende nær topseedning i kvalifikationen

Læs også:Upassende kommentar blev dyr: Nu ryger magtfuld post i FIFA

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - Intro-tilbud

Superliga

Mere Superliga

Fokus