• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Kenneth Jensen

Optakt: Danmark - Island

Foto: Getty Images

Det danske fodboldlandshold får søndag besøg af Island i den næstsidste danske landskamp i 2020.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 20.45
Spillested: Parken, København
Dommer: Halil Umut Meler, Tyrkiet
På TV: Kanal 5
Hashtag: #danisl #fordanmark #landsholdet

Holdnyt:
Danmark:
Ebbe Sand og det danske "reservelandshold" vandt onsdag med 2-0 over Sverige i Brøndby. Med til historien hører, at svenskerne stillede med et regulært reservehold, men der var alligevel stor kvalitetsforskel på det to mandskaber.

Og det er noget, der må glæde landstræner Kasper Hjulmand. Han var torsdag tilbage på træningsbanen og kan fredag se frem til at få de isolerede spillere tilbage i træning. Dermed kan han arbejde frem mod søndagens kamp mod Island.

Efter den kamp er der kommet godt nyt om de danske spillere i England. Spillere som Kasper Schmeichel, Jonas Lössl, Jannik Vestergaard, Andreas Christensen, Henrik Dalsgaard, Mathias Jensen og Pierre-Emile Højbjerg har alle fået speciel tilladelse af den engelske regering til at rejse til Danmark og spille, uden at de skal gå i karantæne, når de vender hjem til England - dermed kan de være med mod Island søndag aften. 

Før opgøret mod Island har Danmark allerede sikret sig overlevelse i det bedste selskab i Nations League, og med en sejr over Island søndag er Danmark sikker på at spille om førstepladsen i puljen, når man i næste uge gæster Belgien.

Som venter har nogle af de spillere, der blev indkaldt sent til landsholdet, forladt det igen, efter at de isolerede spillere og spillerne fra England fredag vendte tilbage, mens Robert Skov også er ude som følge af sin positive coronatest, lige som Kasper Dolberg er rejst tilbage til Nice for at passe en skade.

Island:
Islands vigtigste kamp i denne landskampspause var torsdagens kamp mod Ungarn, hvor de kæmpede om en EM-billet, og det endte som en skuffelse for islændingene.

Ragnar Sigurdsson og kompagni var foran i størstedelen af kampen, men to hurtige mål til allersidst betød, at Ungarn vandt kampen og tog billetten til EM-slutrunden næste sommer. Island misser derfor EM, efter at de har været med til de seneste to slutrunder. 

Læs også:Lettere vej til VM: Danmark er snublende nær topseedning i kvalifikationen

Efter skuffelsen har Island ikke meget at spille for mod Danmark i Nations League, og den islandske assistenttræner har sagt, at der vil blive roteret en hel del. Det kan betyde en hel del ændringer i startopstillingen i forhold til skuffelsen mod Ungarn.   

Island er allerede sikret sidstepladsen i Nations League-gruppen, og derfor har søndagens opgør reelt kun karakter af noget kosmetisk for Island, der enten kan bruge opgøret som en ny start. 

Da Danmark og Island senest mødtes, vandt Danmark med 3-0 i Island, så den lille nation mod nord har lidt at revancere.

Ligesom det danske hold, kan Island glæde sig over at have de spillere, der spiller klubfodbold i England, til rådighed til kampen. Det var ellers ikke forventet. 

Karantæner:
Danmark: Pierre-Emile Højbjerg
Island: Ingen

Bud på startopstillinger:
Danmark (4-3-3): Schmeichel - Stryger Larsen, Kjær, "Zanka", Mæhle - Eriksen, Wass, Delaney - Andersen, Poulsen, Braithwaite

Island (4-4-2): Runarsson - Sævarsson, Ingason, Magnusson, Skulason - Sigurdsson, Palsson, Sigurjonsson, Bjarnason - Bodvarsson, Gudmundsson

Læs også:Upassende kommentar blev dyr: Nu ryger magtfuld post i FIFA

Profilen:
Joakim Mæhe er godt i gang med at spille sig ind i Kaspepr Hjulmands fremtidsplaner. Backen fra Genk, der normalt spiller i højre side, var forrygende som venstre back onsdag mdo Sverige, og det er ventet, at han får genvalg mod Island. I det hele taget har det været fem opløftende landskampe for den tidligere AaB'er, der ligner en kommende klassespiller for landsholdet. 

Vidste du, at..:
Det er tidligere AaB-træner Erik Hamrén, der er i spidsen for Island. Han gjorde i 2008 AaB til danske mestre og har siden også været landstræner i Sverige. Nu er det Island, han er i spidsen for, men ikke meget længere. Kampen mod Danmark er hans næstsidste kamp for det islandske landshold, da han stopper efter onsdagens kamp mod England. 

Dom:
Det danske landshold er favorit til opgøret mod Island, og vi regner også med, at Danmark vinder opgøret. Kasper Hjulmand har et stærkt hold at arbejde med, og det gør også arbejdet færdigt mod et islandsk hold, som Danmark er en tand eller to bedre end.

2-0 til Danmark. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:FA bønfalder den britiske regering: Lad Island komme ind

Læs også:Per Wind er ved at revne af stolthed over Jonas Winds landsholdsmål

Læs også:Svenske medier: Hånet af Danmark efter nederlag

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020