• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Ole Hoffskov & Anders Dehn

Forbudt: Ingen selfies og autografer med spillerne

Foto: Jan Christensen/Getty Images

De danske EM-spillere må ikke tage billeder med eller give autografer til fans. Alt sammen for at mindske smitterisikoen.

Af Ole Hoffskov & Anders Dehn

Normalt kan det give nogle sjove oplevelser at dele hotel med landsholdsspillere under en slutrunde, men det bliver der ikke noget af for gæsterne på Hotel Marienlyst i Helsingør, hvor Danmarks trup opholder sig. De må nemlig ikke antaste de danske EM-spillere.

For selv om spillerne går rundt på hotellet, opholder de sig kun steder, hvor vagter holder andre mennesker væk. Der er heller ikke noget med at få taget billeder med spillerne.

Det sker alt sammen for at mindske risikoen for coronasmitte. Senest har to smittetilfælde på det svenske landshold vist, hvor galt det kan gå.

- Det er en reminder om, at det ikke er ovre, og hvor skrøbeligt tingene er. Vi har været meget restriktive over for spillerne i forhold til vores boble, og jeg synes, vi gør det rigtige. Det er bare ærgerligt. Vi vil helst have et EM, hvor de bedste er med, og hvor forholdene er de bedste, siger landstræner Kasper Hjulmand.

- Vi har fire mødesteder, og når vi bevæger os rundt, står der vagter. Vi kan godt gå fra ét sted til et andet og møde mennesker, men vi går forbi, og der skal være to meters afstand til de andre gæster på hotellet. De får at vide, når de checker ind, er der ikke er noget, der hedder selfies og autografer med det danske landshold.

- Vi har fået lavet et rigtig godt sted, hvor spillerne opholder sig meget, spiller spil og alt muligt andet. Det er noget med at holde gang i nogle ting, og jeg er vildt begejstret for, hvordan spillerne tager situationen.

Spillere fra Holland, Belgien, Polen, Kroatien, Italien, Schweiz og Tyrkiet er alle blevet vaccineret (eller i hvert fald tilbudt det) forud for slutrunden. UEFA overvejede at gøre det med alle spillere på alle hold, men gik væk fra det.

Det ærgrer Kasper Hjulmand.

- Der er ingen af os, der ville modtage en vaccine, hvis den blev taget fra én, der er udsat. Det er ikke der, vi er, men jeg havde selvfølgelig håbet, at man kunne have gjort det, når vi er så langt i vaccineprogrammet i vores del af verden.

- Men vi bruger ikke så meget tid på det. Vi er, hvor vi skal være, og der er ikke noget, vi kan gøre ved det, siger landstræneren.

Foreløbig er Danmark sluppet for coronasmitte. Eneste mulige afbud kommer derfor fra Robert Skov, der er skadet. I dag var der dog godt nyt om ham.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020