• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Oliver Okstrøm

Fransk forbundspræsident ligeglad med Zidane

Foto: Getty Images

Det lader ikke til, at det er noget, som går det franske fodboldforbunds præsident så meget på, hvad Zidane går og laver.

Af Oliver Okstrøm

Den franske succestræner Zinedine Zidane har siden 2021 været uden job. Senest var der spekulationer om, hvorvidt han skulle være fransk landstræner, men her har man i stedet valgt at forlænge med Didier Deschamps.

Men var Zidane overhovedet inde i tankerne hos det franske fodboldforbund? Ikke det mindste, hvis man skal tro præsidenten for forbundet Noel Le Graet. Det fortæller han om i et interview med franske RMC

- Jeg har aldrig mødtes med ham, og vi har aldrig overvejet at skilles med Didier, forklarer Le Graet, som slår fast, at han ikke engang ville tage telefonen, hvis Zidane ringede.

Zidane er nu kommet i forbindelse med muligheden for at blive landstræner for Brasilien, og det lader ikke til at være noget, som den franske forbundspræsident kunne gå mindre op i.

- Ville det gøre ondt i hjertet på mig, hvis han tog dertil? For mig så ville det ikke ryste noget. Han kan gå derhen, hvor han vil. Det kan være en stor klub, et landshold, siger han og peger på, at han også ville være overrasket, hvis han tog jobbet i Brasilien.

Zidane har i sin trænerkarriere kun været tilknyttet Real Madrid. I første omgang som assistenttræner og dernæst cheftræner for B-holdet, inden han fik jobbet som cheftræner for A-holdet. 

Her nåede han at vinde mesterskabet to gange og Champions League tre gange.

Der er dog en anden klub, som godt kunne lokke ham, forlyder det. Læs mere om det her.