Video : Tipsbladet
Landshold

Gravesen ryster på hovedet: Hvor er de, Hjulmand?

Tipsbladets EM-ekspert Thomas Gravesen er uenig i flere af Kasper Hjulmands dispositioner i forhold til EM-truppen, som landstræneren torsdag løftede sløret for.

Thomas Gravesen har før været ude med riven efter Kasper Hjulmand, og det bliver ikke på baggrund af den EM-trup, landstræneren torsdag udtog, at Gravesen og Hjulmand finder fælles fodslag.

Tipsbladets EM-ekspert er ganske enkelt ikke enig med Kasper Hjulmand, som har udtaget en trup uden en eneste spiller fra Superligaen.

Det kan Thomas Gravesen slet ikke forstå, og han mener, at truppen i alt for vid udstrækning indeholder spillere, der ikke spiller fast for deres respektive klubhold. 

- Jeg bider mærke i, at Kasper Hjulmand ikke viger fra sit koncept og sin måde at udtage spillere på. Han har igen udtaget spillere, der ikke er i form, ikke har rytme og ikke spiller til dagligt. Hjulmand har udtaget de spillere, han stoler på, og så er vi tilbage ved den samme sang, som vi plejer - han ser ikke Superligaen og de spillere, der spiller herhjemme, siger Thomas Gravesen til Tipsbladet og fortsætter:

- Kasper Hjulmand er enormt tro mod de spillere, der har tjent ham i hans tid som landstræner, og man kan ikke forklejne ham det, for det er i sidste ende ham, der skal stå til ansvar for, hvad der kommer til at ske til EM.

- Der er spillere, jeg langt hellere vil se på landsholdet end nogle af de spillere, som har været skadet eller slet ikke har spillet. Vi har en spiller, som har været med til at vinde mesterskabet i Skotland, og vi har en spiller, der har domineret Superligaen. Jeg snakker selvfølgelig om Matt O'Riley og Nicolai Vallys. Hvorfor er de ikke med? De to havde fortjent en chance, men den vil Kasper Hjulmand ikke give dem.

- Jeg må bare konstatere, at INGEN tilsyneladende har kunnet spillet sig på det danske A-landshold i et helt år. 

Overvurderer du helt generelt ikke Superligaen?

- Synes du, at jeg gør det? Det er jo ikke længe siden, at Anders Dreyer spillede i Superligaen. Eller Victor Kristiansen. Eller Mikkel Damsgaard for den sags skyld. Mange af de spillere, som er i udlandet, sidder på bænken. De spiller ikke fodbold. De er ikke i form.

Er en Christian Eriksen på måske 80 procent stadig ikke bedre end Nicolai Vallys?

- Jamen, er han på 80 procent? Eller er han på 70 procent? Eller 50? Eller 20? Vi aner det ikke, for han spiller ikke, og det er jo et problem. Christian Eriksen på topniveau er en enestående spiller, men hvem er han i øjeblikket? 

Foto: Tipsbladet

Spillere uden overskud
Thomas Gravesen er bekymret for, at det danske landshold hverken kommer til at sprudle på- eller uden for grønsværen i Tyskland. 

Her tæt på EM-starten er der nok mange rød-hvide fans, der leder tankerne tilbage på de glade dage i 2021, hvor landsholdet med Kasper Hjulmand i spidsen smeltede hele nationens hjerter og gav den som folkeforfører i en måned.

Rammerne er der til at gentage festen, men Gravesen tvivler. 

- Man skal være meget optimistisk for at forestille sig et landshold, der kommer ned og dominerer EM. Vi kommer til at se et knokle-landshold i stedet for et landshold, der emmer af overskud, store smil og glæde. Et landshold, der får svært ved at sprede den EM-feber, som vi alle husker fra 2021. Og det er virkelig ikke godt. Vi må ikke få et landshold, der ikke gider noget, der ikke har nogen kommentarer til noget som helst, når pressen spørger, og bare lukker sig om sig selv. 

Hvorfor skulle det gå sådan?

- Fordi jeg tror, de har nok at gøre med bare at finde deres eget overskud. Og så har vi med en trup at gøre, der har været udsat for enorm hård kritik på det seneste. Jeg har svært ved at forestille mig, at de pludselig løsner fuldstændig op, siger Gravesen og tilføjer:

- En slutrunde med Danmark er det største, du kan opnå som spiller, og så foregår det tilmed lige på den anden side af grænsen foran et menneskehav af danske fans. Det er SÅ fantastisk, og det bør man kunne aflæse i spillerne, men jeg tror, de har rigeligt at gøre med at fokusere på deres egne præstationer, fordi de er sådan i underskud og skal finde deres egen form.

- Jeg tror, I kommer til at mærke det i pressen. I kommer ikke til at møde spillere, som er i stand til at skabe den EM-feber, vi så for tre år siden. 

Foto: Alamy

Kæmpe opbakning
Kritik eller ej af Kasper Hjulmand, så kan det danske landshold være stensikker på, at Thomas Gravesen holder med dem, når det går løs ved EM-slutrunden om to uger.

Det er han langt fra ene om.

- Landsholdet har kæmpe opbakning herhjemme - det kan vi se på alle de fans, der bliver ved med at købe billetter. Det vil jeg se et landshold, der værdsætter. Gå nu ud og vis, at "vi ser jer, vi ser dannebrog". Jeg glæder mig HELT SINDSSYGT til at se det her landshold, og jeg vil have, at spillerne skal udstråle, at der er så mange, der har det, ligesom jeg har det. 

- Jeg er jo ikke i tvivl om, at alle, der trækker den rød-hvide trøje over hovedet, vil give alt for Danmark. Det er jo ikke det, jeg er bekymret for.

- Jeg er bare bekymret for den tilstand, de kommer i, og den bekymring er ikke blevet mindre efter dagens trupudtagelse, slutter Tipsbladets EM-ekspert.

Danmark indleder EM-slutrunden den 16. juni mod Slovenien.