Video : Tipsbladet
Landshold

- Han er en lysende stjerne på fodboldhimlen

Kasper Hjulmand er ekstremt opmærksom på den trussel, som Benjamin Sesko udgør for Slovenien.

STUTTGART (Tipsbladet): Om godt og vel 24 timer sparker Danmark EM-slutrunden i gang mod Slovenien, og her er der ingen tvivl om kampens vigtighed. 

En sejr her og Danmark vil allerede have taget et stort skridt mod et videre avancement. 

Men tre point kan man bestemt ikke tage for givet, for hvis Danmark giver Sloveniens stjernespiller Benjamin Sesko en lillefinger, så kan han tage hele armen. 

Angriberen er med afstand Sloveniens største stjerne, og det er ikke kun på landsplan, at tankerne er store. Også Kasper Hjulmand ser et enormt talent hos 21-årige Sesko, der går en stor fremtid i møde.

- Benjamin Sesko er en lysende stjerne i den europæiske stjernehimmel. En ung angriber som man kommer til at høre meget mere til, forklarer han på lørdagens pressemøde. 

Benjamin Sesko er dog også en angriber, som Hjulmand kender særdeles godt, for han var med for Slovenien i begge opgør mod Danmark i EM-kvalifikationen. Alligevel har Hjulmand og landsholdet forberedt sig ekstra grundigt på ham ved at arrangere to testkampe mod Sverige og Norge, der har henholdsvis Alexander Isak og Erling Haaland på toppen, som har nogle af de samme spidskompetencer som Sesko.

- Vi har forberedt os godt og været glade for vores testkampe, for vi har mødt så gode angribere, at vi har indstillet os på den type og den kvalitet.

- Vi har blandt andet mødt både Isak og Erling Haaland, som er dygtige angribere, og som har noget af den samme dybde i sit spil og de dybde løb. Sesko er ekstremt dygtig udefra. Han har nogle rigtig gode dybdeløb i omstillingerne, og han er faktisk også god i boksen. Han er rigtig god med både højre og venstre, forklarer Hjulmand, der også fremhæver Seskos mange mål for Sloveniens landshold. 

Benjamin Sesko er manden, som scorer målene for Slovenien. Foto: Alamy

Alligevel er Hjulmand ikke bange for at påtage sig favoritværdigheden til kampen, som han erkender har en massiv betydning for målet om at gå videre fra gruppen, der også tæller England og Serbien. 

- Det er meget vigtigt (en sejr, red.)! Vi er her for at gøre alt, hvad vi kan for at vinde kampen. Vores indstilling er at vinde den. Vi er bedst, når vi sænker skuldrene, men træder gaspedalen helt i bund og spiller til.

- En sejr betyder rigtig meget. Der kommer 19.000 – 20.000 danskere herned, og jeg har også noget familie, der har siddet i kø på vej herned i dag. Det er fantastisk at forestille sig at komme ind på stadion, og vi kan bare glæde os over den opbakning, vi får. Jeg tror, det animerer os til at spille med skuldrene nede, siger han. 

Derudover melder Kasper Hjulmand alle 26 spillere klar, omend han ikke ved, om alle 26 er klar til at spille 90 minutter.