Landshold Kenneth Jensen

Hareide lover: Kasper Dolberg får landsholdsdebut

Den danske angriber Kasper Dolberg får landsholdsdebut i en af de kommende landskampe. Det lover Åge Hareide.

Af Kenneth Jensen

Han er kun 19 år, men i den kommende uge får angriber Kasper Dolberg landsholdsdebut.

Det lover landstræner Åge Hareide.

Den 19-årige Ajax-angriber har imponeret så meget, at Hareide har indkaldt ham til landsholdet, og nu bliver det altså til debut. enten mod Kasakhstan i VM-kvalifikationen på fredag eller i testkampen tirsdag mod Tjekkiet.

Det bliver dog ikke fra start, påpeger Hareide.

- Det er måske lidt for tidligt at lægge et pres på en ung dreng, der er med for første gang. Men i løbet af samlingen her vil han få spilletid, siger Åge Hareide om Kasper Dolberg og forklarer:

- Ja, han kommer til at få spilletid. Ellers var han med U21, og så havde vi taget Sisto med. Det er lidt det, som de unge spillere skal forberede sig på - at de kommer til at ryge lidt op og ned mellem holdene, siger Åge Hareide.

Kasper Dolberg har imponeret i de få kampe, han indtil videre har spillet for Ajax, hvor han har scoret otte gange i blot 20 kampe for Ajax. Og Hareide er begejstret for udsigten til at have den 19-årige angriber i truppen.

- Det er meget sjældent, du ser en specialist i forhold til afslutninger, Han behøver ikke så mange chancer. Han sætter de muligheder, han får. Jeg så ham live mod Feyenoord, og der har han reelt set bare en enkelt mulighed, og der gør han det strålende. Han tager den. Det er jo tegn på en klassisk målscorer, at han tager chancen, siger Hareide og forklarer:

- Men han er ung, så det kan variere fra kamp til kamp - især det øvrige spil. Det må man være tålmodig med, og det er som alt i livet. Du lærer undervejs, bliver mere og mere stabil, og det er jo det, som viser, du er en professionel spiller. Men statistisk kommer det først, når du er 25-26 år. Og de fleste landshold har en høj alder, der har spillet sammen over flere år. Så det er svært nogle gange. Alle er utålmodige. Vi har valgt at satse på de unge. Jeg tror, det er vejen at gå, siger han.

Og Dolberg er en af de spillere, som Åge Hareide gerne vil satse på. Dolberg har leveret nogle rigtig stærke præstationer, den bedste kom vel nok i torsdags mod Celta Vigo.

- Torsdag var han fremragnede, søndag var han ikke så god. Mod Celta Vigo var han strålende. Og mod Feyenoord laver han et strålende mål. Han laver nogle ting efter målet, som er rigtig godt. Det er hårde arbejdsvilkår for en angriber, og man skal respektere det arbejde, han har lavet i Ajax. Han har sat sig på positionen, og dem, der spiller der, plejer at have en god karriere, siger Hareide, der slet ikke er bekymret for, at alt succesen bliver et problem for Dolberg.

- Han er meget afslappet. Jeg tror, der skal noget til at imponere ham. Jon Dahl Tomasson sagde, at du kan sætte en nøgen kvinde foran ham, og han ville ikke reagere, siger Åge Hareide.

Kasper Dolberg har blot en enkelt kamp på U21-landsholdet, hvor han i øvrigt scorede.