Landshold Mikkel Fuhr Nielsen

Hiver og flår i keeper: Kan blive Grabaras rival

Foto: Getty Images

Kamil Grabara har haft en forrygende sæson for FC København, der også har udmyntet sig i flere landsholdsudtagelser, men nu vil det polske fodboldforbund øge konkurrencen på målmandsposten.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

FC Københavns målmand Kamil Grabara har gang i en forrygende sæson. De flotte bedrifter har også givet ham flere udtagelser til det polske landshold.

Han har endnu sin debut til gode, og den milepæl kan blive yderligere udfordret, da det polske fodboldforbund har i sinde at udtage den amerikanske keeper med polske rødder Gabriel Slonina. Det skriver MLSsoccer.com.

Han er blot 17 år gammel, men besidder et stort målmandstalent, som han til dagligt udfolder hos Chicago Fire FC. Han står fast i klubben, og hans bedrifter har flere gange givet ham udtagelser til de amerikanske ungdomslandshold. En gang har han været med på bænken for A-landsholdet:

- Han er meget interesseret i at spille for os. Vi ved, at USA også forsøger at lokke ham. Jeg tror, at det går i den rigtig retning for os, siger Polens cheftræner Czeslaw Michniewicz til sport.wprost.pl.

Den unge målmand er født og opvokset i USA, men har polske forældre, hvorfor han føler sig tæt knyttet til begge nationer:

- Jeg føler mig både polsk og amerikansk. Mange vil gerne have mig til at identificere mig selv, men jeg er følelsesmæssigt knyttet til begge lande. Mine forældre er fra Tarnów (Polen, red.), og de forlod Polen i starten af deres 20'ere. Vi snakker polsk derhjemme og vi spiser polsk mad, men man må ikke glemme, at jeg og min storebror er født og har tilbragt så meget tid i USA, siger han ifølge sport.pl.

Ifølge mediet 90min så har Polen i sinde at udtage Gabriel Slonina til landets kommende UEFA Nations League-kampe mod Belgien, Holland og Wales i juni. Det polske fodboldforbund mødtes med Slonina tirsdag, men det er endnu uvist, om han vil takke ja, hvis han bliver udtaget, skriver MLSsoccer.com.

Aktuelt består Polens målmandskorps af det klare førstevalg Wojciech Szczesny i Juventus, Bartłomiej Drągowski i Fiorentina og FCK's Kamil Grabara.