Video : Tipsbladet
Landshold

Hjulmand i angreb: Det er slet ikke nødvendigt

Danmarks landstræner er langt fra begejstret over den tone, som fodboldspillere bliver mødt med nu til dags.

Tipsbladet i Brøndby.

Kasper Hjulmand var i fint humør, da han skulle udtage sit landshold til de to kommende EM-kvalifikationskampe denne tirsdag. Spændingen nærmest lyste ud af ham. Danmark spiller først om lørdagen mod Kasakhstan, hvilket giver ham en hel træningsuge, når spillerne støder til i lejren på mandag, og det er noget, som gav ham julelys i øjnene. 

Men humøret tog en lille drejning, da han blev spurgt om sin holdning til, at Kenneth Perez, der agerer ekspert på hollandsk TV, og som dækker det danske landshold for TV 2, for nylig savede Ajax-danskeren Anton Gaaei over med en stor kritik. Her sagde Perez blandt andet, at den tidligere Viborg-back slet ikke har niveauet til Ajax.

Kasper Hjulmand ville ikke kommentere direkte på den episode, men i stedet trak han snakken om den dårlige tone op på et noget højere niveau. 

- Jeg synes, det er billedet på den tone... Vi åbner alle jeres aviser i dag - se på tonen. Tonen, som er personlig, og som er nedladende, er unødvendig. Man kan godt være faglig og sige, at det er for dårligt og alle mulige ting, forklarer Hjulmand og fortsætter:

- Jeg synes, der er en grum tone i det hele taget for spillere, men sgu også vores børn og unge. Jeg synes, det går for langt ofte, og jeg synes slet ikke, det er nødvendigt, at det bliver taget så langt. 

- Man kan godt være kritisk på et niveau og en masse ting uden at være nedladende især. Så jeg vil bare svinge det over til at sige, at jeg synes, det er generelt en kedelig tendens til, at det bliver personligt og nedladende.

Kasper Hjulmand havde ikke mere at sige til den sag. Til gengæld blev han også spurgt ind til sin holdning om, at UEFA har besluttet sig for, at Ruslands U17-landshold igen må stille op i UEFA-sammenhæng, og det ville han ikke sige meget om, for han er med egne ord ikke nok inde i det.