Video : Tipsbladet
Landshold

Højlund byttede trøje med tidligere FCK-helt

En tidligere FC København-helt, som Rasmus Højlund ikke kan huske, byttede sig tirsdag til Manchester United-stjernens trøje.

BRØNDBY (Tipsbladet): Rasmus Højlund nåede aldrig at blive en helt i FC København - det gjorde Brandur Hendriksson til gengæld. I hvert fald for en eftermiddag.

I 2015 scorede Brandur Hendriksson - der dengang hed Brandur Olsen - det afgørende mål for FC København i pokalfinalen mod FC Vestsjælland, da han i forlænget spilletid gjorde det til 3-2, og dermed sikrede færingen sig en evig plads i FCK's historie. 

Skruer vi tiden frem til 2024, lever 28-årige Brandur Hendriksson en lidt mere anonym tilværelse i norske Frederikstad FK, men han er fortsat landsholdsspiller for Færøerne, og tirsdag var han med mod Danmark. Efter slutfløjtet lykkedes det den tidligere FC København-spiller at få byttet sig til en trøje med Rasmus Højlund - her gjorde færingen Manchester United-stjernen opmærksom på sin fortid i FCK.

En fortid, Rasmus Højlund ikke umiddelbart erindrer.

- Jeg kan ikke rigtigt huske ham, siger han.

Han scorede i en pokalfinale engang...

- Okay, cool. Jeg må have været fokuseret på noget andet på det tidspunkt, fastslår Manchester United-angriberen med et smil.


Foto: Tipsbladet

Bøvlet skadesforløb
Tirsdag spillede Rasmus Højlund et kvarter mod Færøerne, mens det blev til 84 minutter mod Schweiz i lørdags. Dermed rundede angriberen en hel kamp målt på spilminutter i de to opgør.

Rasmus Højlund er netop vendt tilbage fra en skadespause, og aftalen mellem DBU og Manchester United var, at angriberen kunne spille så længe, Kasper Hjulmand ønskede det mod Schweiz, mens der var sat en tidsbegrænsning mod Færøerne.

- Jeg har været inde i et bøvlet skadesforløb, men nu er jeg fit for fight. Jeg tror, jeg har spillet flere kampe, end jeg har haft fulde træninger, siden jeg kom tilbage, så det er fornuften, der taler, når vi kigger på det antal minutter, jeg har fået denne gang, siger Rasmus Højlund, der udtrykker stor EM-optimisme efter opgørene mod Schweiz og Færøerne:

- VI har en vanvittig spændende trup og et godt trænerteam, så jeg kan kun glæde mig til at være en del af det, der kommer til sommer. 

Rasmus Højlunds næste opgave er Manchester Uniteds udekamp mod danskerklubben Brentford i Premier League.