Video : Tipsbladet
Landshold

Holder døren på klem for Daniel Wass

Daniel Wass kan stadig blive landsholdsaktuel, slår Kasper Hjulmand fast.

Tipsbladet i Brøndby.

Han var med til VM, men siden da har han ikke været udtaget til det danske landshold. 

Daniel Wass gør det ellers strålende for Superligaens nuværende toer, Brøndby, men det er ved at være længe siden, at han har fået spilleminutter under Kasper Hjulmand. 

Det kan dog ændre sig i fremtiden, selv om Daniel Wass fyldte 34 tilbage i maj. Døren er slet ikke lukket, kunne Kasper Hjulmand fortælle Tipsbladet og den skrivende presse tirsdag eftermiddag i forbindelse med hans seneste landsholdsudtagelse, hvor Wass ikke er med.

- Det er ikke nødvendigvis afsluttet. Han er på vores bruttoliste, så når vi sender den ud, det gør vi to uger, før vi udtager, der står Wass på. Igen - jeg kan bare henvise til, at jeg har taget nogen, jeg synes, er bedre lige nu. 

- Wass er på vores bruttoliste, og vi følger nøje med. Jeg kan godt lide Wass, som spiller, men jeg har valgt nogle, jeg synes, er bedre lige nu, forklarer Kasper Hjulmand.

Daniel Wass blev efter søndagens kamp i Hvidovre spurgt ind til landsholdet, og her sagde han, at han ikke gider tænke på det, men at han udelukkende tænker på Brøndby.

Derfor er Daramy med
En, der til gengæld klarede cuttet denne gang, er Mohamed Daramy. Den tekniske offensivspiller tiltrak sig en masse opmærksomhed, da han blev vraget af Kasper Hjulmand til udekampen mod Slovenien tilbage i juni. Siden blev Daramy efterudtaget til opgøret i Finland, og denne gang er han altså med i truppen til kampene mod Kasakhstan og San Marino. 

Der er en helt særlig årsag til, at Kasper Hjulmand har udtaget den tidligere FCK-dribler.

- Det handler igen lidt om det her med spidskompetence. Jeg synes, vi har haft lidt problemer i vores brede spil, altså vores kantspil. Der er kommet måske lidt for lidt, og Daramy har sine spidskompetencer i en-mod-en-spillet. Vi har ikke så mange driblere, som sætter deres mand fra nul og måske kan skabe noget.

- Han kom ind mod Finland på hjemmebane, hvor han også fik lagt op til vores tredje mål. Han har sin spidskompetence plus han er kommet godt afsted i sin klub. Han har en god træner, og han spiller mere angriber nu end til venstre, som han plejer. Men han har spillet meget, fået scoret nogle mål og er i en fysisk god forfatning. Det er nødvendigt for Mohamed for at være med hos os, at han står skarpt og er i god træningsforfatning. 

Er det interessant for dig, at han spiller lidt mere centralt i Frankrig?

- Det er i hvert fald en overvejelse. Vi har efterhånden rigtig mange gode angribere, der spiller centralt, og vi slider måske med nogen, der virkelig brænder den af ude på siderne. Det er selvfølgelig noget, der gør, at i og med jeg ikke har træninger, så må jeg lave analyser og så sætte et hold på banen, som matcher, påpeger Hjulmand.

Mohamed Daramy har fået en glimrende start i franske Reims, hvor han foreløbig har nettet to gange i sine første seks ligakampe.