Foto: IMAGO
Landshold

Jon Dahl Tomasson meldes enig om topjob

Jon Dahl Tomasson meldes tæt på nyt trænerjob, efter han meget snart siger farvel til Blackburn.

Jon Dahl Tomasson og Blackburn har de seneste dage forhandlet om danskerens ophævelse af kontrakten, der løber frem til 2025.

Her mangler de sidste detaljer fortsat at falde i hak, før en langstrakt proces kan få sin ende.

Blackburn har indiske ejere, og af den grund har processen omkring at få forhandlet ophævelsen af kontrakten endeligt på plads trukket i langdrag. Men det skulle altså være så godt som på plads nu, og inden længe kan man officielt melde ud, at Jon Dahl Tomasson forlader klubben.

Og hvad skal der så ske med Jon Dahl Tomasson, der siden 2011 har beskæftiget sig med trænerfaget?

Sportbladet skrev for få dage siden, at han sammen med Jens Gustafsson, der er cheftræner i Pogon Szczecin, skulle være kandidaterne til det ledige sæde som svensk landstræner.

Nu skriver Tuttosvenskan så på det sociale medie X, at Jon Dahl Tomasson allerede har en mundtlig aftale om at blive svensk landstræner.

- Jon Dahl Tomasson er mundtlig overens med det svenske fodboldforbund om at blive landstræner. Der mangler blot detaljer, inden det er helt på plads. Meget taler for, at den tidligere Malmö- og Blackburn-træner tager over efter Janne Andersson.

Jon Dahl Tomasson kender svensk fodbold ganske godt efter sin tid som cheftræner i Malmö FF, hvor han vandt to svenske mesterskaber. Herefter kastede han sig over projektet i Blackburn, som var tæt på at ende med oprykning til Premier League i danskerens første sæson.

Playoff-spillet i The Championship blev dog endestation, og siden er det kun gået ned ad bakke for Blackburn. Flere store navne har forladt klubben, mens man gang på gang har kokset i at hente nye spillere til.

I januar missede man at hente angriber Duncan McGuire på grund af, at en medarbejder ikke fik sendt nogle papirer rettidigt. Det lagt sammen med et budget, der kun er blevet mindre, fik Jon Dahl Tomasson til at lægge sin opsigelse.

Tipsbladet forsøger at indhente en kommentar fra landsholdschef i det svenske fodboldforbund, Stefan Pettersson.