Video : Tipsbladet
Landshold

Karakterer: Er Kasper Schmeichel stadig bedst?

Danmark fik én på hatten i årets sidste landskamp og tabte 0-2 til Nordirland i Belfast. Tipsbladet zoomer ind på de danske præstationer.

Tipsbladet på Windsor Park, Belfast

Sportsligt var der ikke noget at spille for i Belfast, så landstræner Kasper Hjulmand så en masse nye spillere an, da Danmark rundede EM-kvalifikationen af med en udekamp mod Nordirland. 

Kasper Hjulmand kunne notere sig en elendig dansk afslutning på 2023 med et 0-2-nederlag til Nordirland, der havde ikke færre end 15 skader op til kampen. 

Her er de danske spilleres karakterer:

Kasper Schmeichel - 1
Når der er landskampe på kampprogrammet, spiller Kasper Schmeichel for Danmark - sådan var det også en råkold mandag i Nordirland, hvor der ikke var noget på spil. Kasper Hjulmand kunne sådan set godt have givet Frederik Rønnow eller Mads Hermansen chancen, men nej. Kasper Schmeichel blev nøjagtig som i Parken passeret af en afslutning, hvor man bagefter sad med følelsen, at den havde han snuppet "i gamle dage". Er 37-årige Kasper Schmeichel stadig en målmand, der kan redde Danmark? Er han overhovedet den bedste? De spørgsmål vil blive stillet frem mod EM til sommer. 

Rasmus Nissen Kristensen - 1
Han fik en chance i Hjulmands startopstilling på bekostning af Joakim Mæhle – men tog ikke imod den. En meget nervøs start på kampen blev kronet med, hvad der næsten endte med at blive til assist til Nordirlands angriber, der sparkede på indersiden af stolpen. Det var ikke Rasmus Nissens aften.

Andreas Christensen - 2
Der var nok mange, der havde spået Andreas Christensen til at få en pause, men Barcelona-stjernen var med, og han var tæt på at score på langskud i første halvleg. "AC" er jo aldrig rigtig dårlig, men der var absolut tale om en af hans svagere landskampe.

Joachim Andersen - 3
Crystal Palace-stopperen diskede vanen tro op med flere millimeterpræcise diagonalbolde, og det virker da også til at han tror på tingene i øjeblikket. I hvert fald forsøgte Joachim Andersen midtvejs i første halvleg - i bedste Dennis Vavro-stil - lykken fra 35 meters afstand, men bolden røg langt over mål. 

Victor Kristiansen - 3
Bologna-backen spillede en kongekamp i Parken i fredags. Denne mandag i Belfast er vi ikke oppe i royale termer for at beskrive den tidligere FC København-profil, men Victor Kristiansen stod igen stærkt i billedet og havde et flot sammenspil med sin gamle FCK-makker Mohamed Daramy - i hvert fald i første halvleg. Efter pausen dalede "VK" voldsomt i niveau og lavede et hav af fejl.  

Morten Hjulmand - 3 (ud 73.)
To minutter inde i sin startdebut fik Morten Hjulmand en ordentlig røffel af Kasper Schmeichel - velkommen til! Man lagde ikke så meget mærke til midtbanespilleren, der hverken var rigtig god eller rigtig dårlig. 

Matt O'Riley - 2 (ud 60.)
Han havde det mest nordirske navn af alle på Windsor Park, men Matt O'Riley spiller for Danmark. En debut på det jævne for Celtic-spilleren, som ikke fik sat det store aftryk i kampen. 22-årige O'Riley forsøgte sig med flere dybe løb, men han fik aldrig bolden. 

Mathias Jensen - 3 (ud 60.)
Efter en ideforladt første halv time fra Danmarks offensiv, fandt Mathias Jensen noget kreativitet frem med en genial hælaflevering frem til Kasper Dolberg, der var lige ved at blive rigtig farlig. Hertil skal dog nævnes, at Brentford-danskeren også havde et par mislykkede afleveringer iblandt de kreative indslag. 

Jesper Lindstrøm - 1 (ud 55.)
Han slider gevaldigt på klubholdet - det gør han også på landsholdet. Det er tydeligt at se, at Jesper Lindstrøm er meget langt fra sit topniveau, og den tidligere Brøndby-profil bør frygte alvorligt for sin EM-deltagelse. Ringe præstation af Napoli-spilleren, der ikke lykkedes med noget som helst i højre side, og ganske symptomatisk måtte humpe fra grønsværen med en skade. 

Kasper Dolberg - 2
"Vidunderet fra Voel" har scoret i syv kampe i træk for Anderlecht, men skarpheden svigtede i Belfast, hvor han kom frem til en enkelt stor chance i første halvleg. Ikke nogen prangende  aften for Dolberg, der til tider viste gode takter som opspilsstation, når han fik bolden i fødderne, men slet ikke viste nok tænder i offensiven.

Mohamed Daramy 4 (ud 60.)
Daramy var Danmarks farligste i første halvleg, men det sagde ikke så meget. Det var nemlig ikke meget, der hang sammen i danskernes offensiv i kampens begyndelse. Det gjorde det gamle FCK-partnerskab i venstre side mellem Mohamed Daramy og Victor Kristiansen til gengæld. Flere gange fandt de hinanden i små rum og var en kilde til uro for nordirernes defensiv. Daramy var bedste dansker. 

INDSKIFTERE:

Yussuf Poulsen - 2 (ind 55.)
Red Bull Leipzig-danskeren gjorde livet svært for Slovenien i fredags, men mandag aften havde han det noget sværere mod Nordirland. Han var kun lige blevet skiftet ind, da han højt oppe på egen halvdel nemt blev afdriblet i, hvad der viste sig at blive angrebet, der satte nordirerne i gang med målet til 1-0.

Pierre-Emile Højbjerg - 2 (ind 60.)
Den danske stjerne blev straks kastet for løverne, da Danmark kom bagud. Der skulle ske noget! Men det gjorde der ikke. Midtbaneslideren prøvede ellers gestikulerende at bidrage med noget vildskab til et passivt og nærmest livløst dansk mandskab, der var blevet lullet i søvn. Men det forblev ved intentionerne. I praksis var det ikke meget der lykkedes for ham, og i kampens overtid lod han frustrationerne få frit løb, da han brokkede sig til en advarsel.

Thomas Delaney - 2 (ind 60.)
Thomas Delaney kom ind sammen med Pierre-Emil Højbjerg for at få noget rutine og rå power på banen. Men ak - lige lidt hjalp det. Den tidligere FCK’er var en skygge af sig selv, og det var ikke mange fødder, der blev sat rigtigt fra Delaney. Flere umotiverede boldtab og en manglende nøjagtighed i afleveringerne opsummerer i virkeligheden hans indhop bedst. 

Jannik Vestergaard - 3 (ind 60.)
Blev sendt i aktion, da forsvaret skulle laves om til en trebackkæde. Gjorde ikke det store væsen af sig.

Jonas Wind - UB. (ind 73.)

TRÆNER:

Kasper Hjulmand - 2
Landstræneren benyttede lejligheden til at se en række nye spillere an, og alt andet ville da også have været mærkeligt situationen i gruppen taget i betragtning. Hjulmand reagerede prompte med tre indskiftninger og en formationsændring, da Danmark kom bagud, så handlekraften var i orden, men selv om det var en ligegyldig kamp på papiret, ser man ikke godt ud som dansk landstræner, når man taber 0-2 til Nordirland.

Spillerne er vurderet ud fra Tipsbladets skala, der er som følger:
6 bolde: Verdensklasse.
5 bolde: Højt, internationalt niveau.
4 bolde: Fortrinlig indsats.
3 bolde: Godkendt præstation.
2 bolde: Skuffende, under middel.
1 bold: Dårlig præstation
0 bolde: Uacceptabelt.
UB: Uden for bedømmelse på grund af for kort tid på banen.