• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Kenneth Jensen

Karakterer: Kasper Hjulmand kan have fundet landsholdets nye 6'er

Foto: Getty Images

Danmark og England delte i Parken tirsdag aften. Det var defensivt, Danmark var bedst. Få karaktererne fra opgøret her.

Af Kenneth Jensen

Tipsbladet.dk i Parken

Det danske landshold måtte nøjes med uafgjort mod England, men der var alligevel gode ting at tage med fra opgøret. Vi ser nærmere på præstatiorne her.

Kasper Schmeichel - 3 bolde
Havde ikke meget at lave i opgøret, men han var verbal og dirigerede godt med forsvaret. Det var også flere gange ham, der satte gang i genpresset. Havde et enkelt indlæg at forholde sig til i første halvleg, og det tog han sig sikkert af. Reddede en afslutning i anden halvleg. Blev passeret en enkelt gang af Kane, men "Zanka" reddede på stregen.

Daniel Wass - 4 bolde
Han ser ud til at have vundet pladsen som højre back for Danmark, og Daniel Wass kan se tilbage på to gode landskampe. Mod England vandt han sine dueller og var stærk defensiv med gode tacklinger og masser af arbejde. Offensivt kom han med selvtillid og var i flere situationer med til at gøre det farligt for det danske hold. Slog fine indlæg.

Mathias "Zanka" Jørgensen - 4 bolde
Solid præstation af stopperen, der var forudseende og kun en enkelt gang tidligt i opgøret kom lidt i problemer. Begik et rutineret frispark i situationen og fik det dermed afværget. "Zanka" spillede med god overskud og rutine, og det var ikke til at se, at Danmarks anfører, Simon Kjær, ikke var på banen fra start. Kunne godt have spillet lidt bedre bolde frem i banen. Reddede Danmark fra et nederlag i tillægstiden, da han stod i vejen for en Harry Kane-afslutning.

Andreas Christensen - 4 bolde
Andreas Christensen var den danske man of the match senest, og han bejler igen til den pris efter en ny og solid præstation. Var stærk i luften, vandt dueller og pakkede i det hele taget Harry Kane godt ind. Kom i vejen i første halvleg, hvor England efter et indlæg var tæt på at komme til en mulighed. Stærk start under Hjulmand.

Robert Skov - 2 bolde
Havde de ventede problemer defensivt, og derfor kan dagens karakter ikke komme højere. Det er ellers meget tydeligt, at Skov har nogle skønne offensive kvaliteter, som kommer til sin ret, når han også bliver lidt mere komfortabel med positionen. Blev overspillet for meget i første halvleg - spillede sig meget op i anden. Skal turde komme med frem i overlap, for han kan slå nogle glimrende indlæg. 

Christian Nørgaard - 4 bolde
Var det Christian Nørgaards første landskamp? Det var slet ikke til at se. Hvilken debut af Brentford-danskeren, der var kampens spiller. Hen sled og slæbte centralt i banen og lignede ikke en spiller, der havde vanskeligt ved at være med. Forudseende i sit spil som kontrollerende midtbanespiller og vigtigst af alt: Han ville spille bolden frem, når han havde den. Det slap han godt afsted med, og Kasper Hjulmand har nu et luksusproblem på midtbanen, for Nørgaard bejler til pladsen. Var tæt på fem bolde. Blev udskiftet efter 73 minutters spil.

Thomas Delaney - 3 bolde
Godkendt præstation af Delaney, der er en af nøglespillerne på landsholdet. Kunne til tider godt have spillet lidt hurtigere og lidt mere frem i banen, men han leverede en stor arbejdsindsats og var ikke bange for at tage duellerne med de engelske midtbanespillere.

Christian Eriksen - 3 bolde
Det var ikke alt, der lykkedes, men Christian Eriksen var manden bag de danske muligheder. Det var ham, der satte en mand af og spillede Kasper Dolberg fri til en mulighed i første halvleg, og det var Eriksen, der lå og styrede og fordelte det danske spil. Trak til tider lidt for langt tilbage i banen for at modtage den, men hans afleveringer var gode og indsatsen god. Misbrugte sent i anden halvleg kampens største chance, da han i det engelske felt helt fri sparkede kuglen over mål.

Yussuf Poulsen - 3 bolde
Tager stor del i det defensive arbejde, og det fortjener han kredit for. Det var ikke voldsomt meget, der lykkedes, når han havde bolden, men han var opportunistisk i sit spil og løb masser af meter for holdet. Var også tæt på at komme på bolden flere gange, hvor han tog løb bag det engelske forsvar. Satte Eriksen op til kampens største mulighed, da han headede bolden til en fri Eriksen.

Kasper Dolberg - 3 bolde
Fin præstation af Nice-danskeren. Afleveringerne sad i fødderne af holdkammeraterne, og han kombinerede blandt andet med Braithwaite og Eriksen, men Dolberg kunne godt have scoret, da han i første halvleg blev spillet fri til en mulighed af Eriksen. Han var godt nok presset, Dolberg, men på en god dag sparker han den i nettet. Udskiftet efter 76 minutters spil.

Martin Braithwaite - 2 bolde
Havde et par afslutninger, den ene tæt forbi mål, men ellers var det ikke så meget, Martin Braithwaite fik ud af det. En forholdsvis anonym indsats blev af Barcelona-danskeren krydret med et gult kort i anden halvleg, hvor han begik et frispark. Udskiftet efter 82 minutters spil.

Indskiftere:

Pierre Emile Højbjerg - UB
Kom på banen efter 73 minutters spil.

Rasmus Falk - UB
Kom på banen efter 76 minutters spil.

Simon Kjær - UB
Kom på banen efter 82 minutters spil.

Træner
Kasper Hjulmand - 3
Den danske landstræner havde sat sit hold fint op, og især defensivt kan han glæde sig over, at England ikke formåede at spille frem til noget nævneværdigt. Den danske defensiv stod godt over for stærke spillere som Jadon Sancho, Harry Kane og Raheem Sterling. Det er det, der er at tage med fra kampen, hvor Kasper Hjulmand også fik et positivt problem fremadrettet: Christian Nørgaard er god og byder sig til som landsholdets 6'er, altså den defensive midtbanespiller. Offensivt er der plads til forbedringer.

Spillerne er vurderet ud fra Tipsbladet.dks skala, der er som følger:
6 bolde: Verdensklasse.
5 bolde: Højt, internationalt niveau.
4 bolde: Fortrinlig indsats.
3 bolde: Godkendt præstation.
2 bolde: Skuffende, under middel.
1 bold: Dårlig præstation.
0 bolde: Uacceptabelt.
UB: Uden for bedømmelse på grund af for kort tid på banen.

Læs også:Simon Kjær sendt på bænken mod England efter aftale med Milan

Læs også:Simon Kjær og Milan tæt på stortalent: Lægetjek onsdag morgen

Læs også:Straffespark redder sejr til Danmarks U21-hold mod Nordirland

Læs også:Startopstillinger: Hjulmand laver to ændringer mod England

Læs også:Startopstillinger: Helten Riis erstatter Wind - Capellas skifter fire