Video : Tipsbladet
Landshold

Kasper Hjulmand vrager Martin Braithwaite til EM

Angriber Martin Braithwaite er ikke blevet udtaget til EM-slutrunden, erfarer Tipsbladet.

Det første store danske fodboldnavn er nu vejet og fundet for let til EM-slutrunden.

Martin Braithwaite har hamret mål ind på stribe i Espanyol og står noteret for 21 ligakasser, men ifølge Tipsbladets oplysninger har det ikke været nok til at få en af de 26 billetter til EM-slutrunden i Tyskland i juni.

Kasper Hjulmand har vraget den 32-årige angriber, der efter 41 af 42 runder i LaLiga 2 er ligatopscorer. 

Den tidligere FC Barcelona-angriber står noteret for 69 landskampe og 10 scoringer, men Kasper Hjulmand har altså valgt at kigge andre veje - ligesom han i øvrigt har gjort det i det meste af sæsonen.

Selv om Martin Braithwaite har været godt spillende i klubben fra LaLiga 2, var danskerens seneste landsholdsudtagelse tilbage i september. 

Tidligere har Kasper Hjulmand udtalt, at han så Martin Braithwaite som spidsangriber og ikke kantspiller, som den tidligere Esbjerg-spiller ellers har spillet en del gange i rødt og hvidt.

- Martin har gjort, hvad han skulle. Han har bombet kasser ind i en liga, som godt nok svinger i kvalitet, skal man huske. Men han har gjort sit.

- I min optik er Martin angriber, og jeg har vurderet, at de fire, der er blevet udtaget i dag, er foran ham. Men han er svær at komme uden om, og det har været svært ikke at tage ham med. Hvis Rasmus Højlund ikke bliver helt klart, er det Martin, jeg tager med, så han er jo tæt på. Han er den næste i køen lige nu, sagde Kasper Hjulmand ved seneste landsholdsudtagelse.

I stedet er det ventet, at det er angribere som Rasmus Højlund, Jonas Wind, Yussuf Poulsen og Kasper Dolberg, der indløser billet til slutrunden.

Flere store navne ventes at være på vippen, når landstræneren 15.30 sætter navne på de spillere, der skal med til slutrunden. Spillere som Jesper Lindstrøm, Gustav Isaksen og Matthew O'Riley er i fare for at misse slutrunden. Du kan læse mere om O'Riley her.

Martin Braithwaite fylder 33 år på onsdag - hans seneste landskamp var den 7. september, hvor Danmark slog San Marino.