• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Jacob Quvang og Mikkel Fuhr Nielsen

Landsholdsdebut? I dialog med Kasper Hjulmand

Foto: Getty Images

Kasper Hjulmand er mere end klar over, hvad Matt O'Riley præsterer i Celtic.

Af Jacob Quvang og Mikkel Fuhr Nielsen

Tipsbladet i Brøndby.

Matt O'Rileys navn har i dagene op til tirsdagens landsholdsudtagelse været centrum for mangt og meget.

Ikke kun for hans præstationer på banen, men også fordi, at han af Sky Sports blev nævnt som værende en af dem, der kunne blive udtaget af Kasper Hjulmand til de kommende landsholdsopgaver mod Kasakhstan og San Marino.

Situationen var dog en anden tirsdag, da Kasper Hjulmand valgte sine 23 mand. Her blev Philip Billing foretrukket, men det betyder ikke, at Matt O'Riley er langt fra det danske landshold.

- Vi er i kontakt med vores spillere løbende og det gælder også Matt. Vi har et indgående kendskab til Matt og har været deroppe flere gange. Han har trænet med os i de to juni-samlinger på Frederiksberg, siger Kasper Hjulmand til Tipsbladet og den øvrige skrevne presse og tilføjer:

- Vi følger det hele, men i den her omgang, har vi ikke kigget efter den type. Men det er godt at se, at han er kommet godt afsted. Nogen gange kører de [medierne, red.] nogle kampagner, men det kommer ikke fra mig, siger landstræneren med reference til artiklen fra Sky Sports.

22-årige Matt O'Riley har fået en flyvende start i Celtic, som for nyligt forlængede hans aftale frem til 2027, og det har hans træner Brendan Rodgers også fortalt Kasper Hjulmand, hvis han da ikke i forvejen vidste det.

- Jeg gav ham en opdatering, og jeg kender Kasper rigtig godt fra vores samtaler om de danske spillere, jeg havde i Leicester. Matt er i høj grad i hans tanker, sagde Rodgers for nyligt til The Scottish Sun.

Kasper Hjulmand var dog ikke meget for at fortælle, hvad samtalerne med trænerkollegaen går ud på.

- Jeg taler med mange trænere. Og at Brendan så er ude og sige, at vi har talt sammen, det er fair nok.

Men jeg går ud fra, at det er om Matt?

- Ja, men jeg taler med rigtig mange trænere om vores spillere, og jeg fortæller aldrig, hvad vi snakker om i vores samtaler. Så jeg har talt med Brendan, ligesom jeg har talt med alle mulige andre trænere.

Matt O'Rileys navn klinger ikke ligefrem dansk, og det er fordi, at han er født og opvokset i England. Hans mor er dansk, og det er årsagen til, at han kan optræde for Danmark. Han er allerede fast mand på U21-landsholdet.

Men han har også ungdomslandskampe for England på cv'et, og dem kan han i princippet stadig vælge at tørne ud for, hvis Gary Southgate udtager ham. Matt O'Riley har dog ved flere lejligheder svoret troskab til Danmark.

Faktisk er der også gået rygter om, at han kunne repræsentere et helt tredje land, men i et interview med Tipsbladet er de dog blevet skud ned. Det kan du læse mere om her.