Video : Tipsbladet
Landshold

Ligestilling: DBU vil kigge på fælles aftale

DBU's direktør siger, at man kigger på en potentiel fælles spilleraftale, som den de har i Sverige.

Det er ikke usandsynligt, at de danske kvinde- og herrefodboldlandshold får en fælles spilleraftale i fremtiden.

Ifølge Dansk Boldspil-Unions (DBU) administrerende direktør, Erik Brøgger Rasmussen, har man allerede kigget på en fælles aftale som den, vores østlige naboer har.

- Svenskerne har en fælles aftale. Så der er jo nogen, der minder om os, der har en fælles aftale. Det kigger vi selvfølgelig også på, siger han.

De danske kvinde- og herrelandshold har på nuværende tidspunkt hver sin aftale, hvor opbygningen er den samme, men beløbene er forskellige.

Erik Brøgger Rasmussen understreger, at der ikke er noget, der peger i retning af, om man ved fremtidige forhandlinger beholder strukturen med to selvstændige aftaler eller indgår en fælles aftale.

Både herre- og kvindelandsholdet skal de kommende år forhandle nye spilleraftaler. Og DBU har et ønske om at få mere ligestilling i fremtiden.

- Det er helt åbenlyst vores målsætning, at vi skal et sted hen, hvor der er ligestilling i det, man får for at spille for landsholdet.

Brøgger Rasmussen erkender dog, at forskellen på, hvor mange penge landsholdene genererer, betyder, at målet stadig er langt væk.

Han kan derfor ikke svare på, hvor lang tid der går, før DBU opnår deres mål.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at der er langt flere penge i herrefodbold end i kvindefodbold.

- Alene det, at vi får rigtig mange penge fra slutrundedeltagelser, hvor Fifa og Uefa ikke har ligebetaling, gør vores udgangspunkt skævt, siger Erik Brøgger Rasmussen.

DBU-direktøren håber, at danskerne vil være med til at hjælpe ved at bakke mere op om kvindeholdet.

- Vi har brug for, at danskerne bakker op om kvinderne på samme måde, som de gør om mændene. Så er der også flere penge, der kan komme ind i puljen fra den front, siger han.

/ritzau/