• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Tipsbladet.dk

Brøndby-stjernen til EM? Sådan har han klaret sig

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

EM-trupperne står til at blive udvidet, hvilket kan bane vejen for periferispillere på landsholdet. Tipsbladet.dk zoomer ind på en af kandidaterne: Andreas Maxsø.

Af Tipsbladet.dk

Allerede i februar 2020 bragte Carsten V. Jensen det i spil: Andreas Maxsø måtte være en kandidat til EM-truppen, mente Brøndbys fodbolddirektør. Så sent som tirsdag i denne uge nævnte Ekstra Bladet ham som en spiller, der kan blive "den helt store EM-vinder".

Årsagen er, at UEFA ser ud til at udvide EM-trupperne fra 23 til 26 spillere. Det kan give plads til spillere, der var lige i periferien af den oprindeligt tiltænkte trup, eksempelvis Maxsø.

Men hvordan har han klaret sig sammenlignet med sine konkurrenter?

Tal fra spilxperten.com viser, at Maxsø statistisk set klarer sig rigtig godt på en række parametre sammenlignet med konkurrenterne til en EM-plads (med det forbehold, at de spiller i forskellige ligaer).

Eksempelvis dribler modstanderne næsten aldrig forbi Maxsø, der samtidig står for mange blokeringer og clearinger.

Omvendt ligger han lavt, hvad angår erobringer og tacklinger.

Få hele det statistiske overblik her:

Spørgsmålet er så, om de kolde facts er nok til at overbevise landstræner Kasper Hjulmand om, at Andreas Maxsø skal have det yderste EM-mandat i forsvaret. Brøndby-anføreren har spillet en enkelt A-landskamp, mod Sverige i efteråret, men var ikke udtaget, da landsholdet var samlet i marts.

Med henvisning til Maxsø, Mathias "Zanka" Jørgensen, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz og Rasmus Lauritsen sagde Hjulmand om sit valg:

- Der er utrolig stor konkurrence på midtstopperpladserne. Vi har virkelig dygtige midtstoppere, og nu har vi så fire med, og jeg kan uden problemer nævne de næste fire, som ellers har niveauet til at komme med.

Kasper Hjulmand har godt og vel en måned til at bestemme sig. EM-trupperne skal senest rapporteres til UEFA den 1. juni. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020