Video : Tipsbladet
Landshold

Medie: Skiftet til FCK sikrer ham en VM-billet

De mange spilleminutter har gjort ham til en stensikker kandidat ved slutrunden i Qatar, skriver australsk medie.

Mat Ryan tog et vigtigt valg denne sommer.

Han skiftede tilværelsen som reserve i Real Sociedad ud med et hav af spilleminutter og gode præstationer i FC København.

Det var en god beslutning ifølge australske Fox Sports, da skiftet til dansk fodbold og FC København er en direkte årsag til, at han er garanteret en plads ved VM-slutrunden i Qatar. Spilletid er den altoverskyggende årsag til, at Graham Arnold har Mat Ryan som en del af sin trup på 26 mand ifølge mediet.

Mat Ryan har fået masser af tillid i FC København, da Kamil Grabara siden australierens ankomst har været skadet. Ni gange har den 30-årige keeper vogtet buret for københavnerne.

Havde Ryan fortsat med at være bænkevarmer i Spanien, så har Fox Sports tidligere bebyrdet dystre udsigter for keeperen. Manglende spilletid og et comeback på landsholdet til Mitchel Langerak satte hans position i fare ifølge selvsamme Fox Sports.

Australien spillede i den forgange uge to venskabskampe mod New Zealand, som er den sidste forberedelse forud for VM. Her vogtede Ryan buret i deres første møde, som Australien vandt med 1-0. I søndags vandt de 2-0 med Andrew Redmayne på mål.

Ligesom Fox Sports har sat sig for at vurdere de australske landsholdsspilleres chance for en VM-udtagelse, så har Tipsbladet gjort det samme med de danske landsholdsspillere. Den vurdering kan du læse om HER.

Danmark og Australien krydser iøvrigt klinger ved VM, hvor de er i pulje med Frankrig og Tunesien. 75 gange har FCK-keeperen vogtet buret for Australien siden debuten for mere end ti år siden.

For ganske nyligt blev 30-årige Mat Ryan indlemmet på århundredets hold i Australien.