• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Morten Olsen: Dette kunne jeg ønske for Hjulmand og Wieghorst

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Danmarks tidligere landstræner Morten Olsen glæder sig til at følge de rød-hvide tropper i det kommende år, som byder på store højdepunkter.

Af Ole Hoffskov & Troels Bager Thøgersen

2021 er godt i gang, og det kan blive et stort landsholdsår, hvis ellers alt går efter planen.

Allerede i marts indledes VM-kvalifikationen, og til sommer bryder festen for alvor løs, når EM-slutrunden afvikles - som bekendt med Danmark som én af værterne. Kasper Hjulmands landshold skal spille alle tre gruppekampe, mod Finland, Belgien og Rusland, i Parken.

Den tidligere danske landstræner Morten Olsen følger spændt med fra sidelinjen, og han påpeger, at forberedelserne til slutrunden ikke er helt optimale for landstrænerteamet Kasper Hjulmand og Morten Wieghorst.

- Jeg kunne ønske for Kasper og Morten, at de havde en testkamp til marts, men det får de jo ikke med det nye kampprogram, hvor de har tre VM-kvalifikationskampe. Der kan man ikke teste folk, som vi for eksempel gjorde tilbage i foråret i 2010, hvor vi gav Christian Eriksen debut i en kamp mod Østrig. Heldigvis har trænerne haft god mulighed for at se spillerne an i efteråret, hvor det trods alt er nemmere at teste ting i Nations League-kampene, siger Morten Oslen.

Her er sikker på, at Danmark nok skal stå knivskarpe, når holdet spiller den første EM-kamp den 12. juni mod Finland.

- Det er godt, at Kasper og Morten [Wieghorst] har en bred og dygtig stab, der kan være med til at samle så mange data om spillerne som muligt. Den kontakt med trænerne, læger og de fysiske trænere er vigtig, så man har overblikket over eventuelle skader og spillernes form, siger Morten Olsen.

Du kan læse mere om Morten Olsen og hans syn på det danske landshold i Tipsbladet, som er på gaden i dag, fredag. I avisen får du også et stort interview med den tidligere AaB-profil Oliver Abildgaard, der nu spiller for Rubin Kazan, du kan læse om danske stjerner, der røg på bænken i deres klubber, og så går vi tæt på Steven Gerrard og Rangers FC, der cruiser mod det skotske mesterskab. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet.

Du kan også få et abonnement på fredagsavisen - læs mere her.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus