• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Ole Hoffskov

Optakt: Danmark - Finland

Foto: Getty Images

Danmark indleder EM-kvalifikationen hjemme i Parken mod Finland.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag 20.45
Spillested: Parken, København 
Dommer: Daniel Siebert, Tyskland 
På TV: TV 2
Hashtag: #danfin #landsholdet

Holdnyt: 
Danmark:
VM-fiaskoen skal vaskes væk, og det gør landsholdet bedst med en overbevisende EM-kvalifikation, hvor Danmark ikke kan løbe fra at være tårnhøje favoritter i en gruppe, som også består af Finland, Kasakhstan, Nordirland, Slovenien og San Marino.

Landstræneren hedder stadig Kasper Hjulmand, men der er sket ting og sager i spillertruppen i forhold til VM - både på grund af skader og manglende spilletid på klubholdet. 

Navne som Thomas Delaney, Yussuf Poulsen, Kasper Dolberg, Christian Eriksen og Joachim Andersen er af forskellige årsager fraværende ved denne samling, mens der til gengæld er nye spillere som Elias Jelert og Morten Hjulmand med. 

På papiret er Danmark måske svækket, men omvendt består holdet nu over stort set hele linjen af spillere, der har masser af minutter i benene med fra klubholdet. 

Danmark er nummer 18 på FIFA's verdensrangliste. 

Finland:
Det var en kæmpe ting for finsk fodbold, at det lykkedes holdet at kvalificere sig til EM 2021, men siden har finnerne ikke præsteret noget nævneværdigt. Teemu Pukki og holdkammeraterne kom ikke med til VM i Qatar efter at være blevet distanceret af Frankrig og Ukraine i kvalifikationen.

Siden sejren over Danmark ved EM i 2021 har Finland blot formået at vinde fem kampe.

Men man skal naturligvis ikke undervurdere Finland, som vel er Danmarks sværeste modstander i EM-kvalifikationen. Holdet indtager plads nummer 56 på FIFA's verdensrangliste. 

I den finske trup er der lige nu ingen spillere, som har deres daglige gang i dansk fodbold, men en lang række af de udtagede spillere har en fortid i Danmark -  Lukas Hradecky, Jesse Joronen, Pyry Soiri, Kaan Kairinen, Teemu Pukki, Benjamin Kälmann og Oliver Antman. 

Karantæner:
Danmark: Ingen
Finland: Ingen

Bud på startopstillinger:
Danmark (4-3-3): Schmeichel - Bah, Kjær, Christensen, Mæhle - Højbjerg, Jensen, Nørgaard - Braithwaite, Højlund, Damsgaard

Finland (5-3-2): Hradecky - Alho, Ivanov, Jensen, Väisänen, Ollila - Kamara, Kairinen, Schüller - Pukki, Pohjanpalo

Dom:
Et elendigt VM skal vaskes af, og landsholdet får ikke en bedre mulighed end i et fyldt Parken - og så mod netop Finland. Danmarks modstander i opgøret, hvor Christian Eriksen faldt om og var død for en stund. Det skal nok blive følelsesladet, selv om hovedpersonen ikke er med. 

Den dårlige præstation i Qatar har naturligvis medført en hel del tvivl om landsholdets niveau, og spiller Pierre-Emille Højbjerg og co. som mod Australien, slår de heller ikke Finland. På trods af de mange afbud bør Danmark være stærkere end Finland hjemme i Parken, og vi tror, at landsholdet indleder EM-kvalifikationen med en sejr. Danmark vinder 2-1.