• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Kenneth Jensen

Optakt: Montenegro - Danmark

Optakt: Montenegro - Danmark

Dansk skæbnekamp mod Montenegro torsdag aften. Får Danmark point, er VM-døren for alvor åben.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 20.45
Spillested: Gradski Stadion Podgorica, Montenegro
Dommer: Björn Kuipers, Holland
På TV: Kanal 5
Hashtag: #MONDAN #VMDK

Få en bonus på 1.000 kr. hos bwin og spil på kampen

Holdnyt:

Montenegro:
Med to kampe igen af VM-kvalifikationen står Montenegro på 16 point for otte kampe og med en målscore på 18-7. Helt ens med Danmark. De to landshold er aktuelt tre point efter Polen, og i VM-kvalifikationen er det målscore, der tæller før indbyrdes kampe.

Så mødet mellem Montenegro og Danmark er altafgørende, og for Danmark er det vigtigt at få point. Montenegro møder i sidste opgør Polen på udebane, så holdet er teoretisk mere pisket til tre point torsdag, end Danmark er. Danmark slutter mod Rumænien på hjemmebane på søndag.

Montenegro kommer til kampen med allertiders mulighed for at komme med til VM, og forsvarsprofil Elsad Zverotic fortalte til Tipsbladet i fredags, at det vil betyde alt for den lille nation at komme med til en slutrunde.

Landet har på sin vej slået blandt andet Danmark, hvor det for Montenegro blev til en sejr på 1-0 i Telia Parken, og nationen har vundet tre af fire hjemmekampe i kvalifikationen, hvor kun Polen er kommet fra Montenegro med en sejr på 2-1.

Der venter Danmark en heksekeddel i Montenegro, og så handler det for dansk side om at få sat sig på spillet og få styr på Montenegros nøglespillere som Stefan Savic fra Atletico Madrid og den ultrafarlige Monaco-angriber Stevan Jovetic, der spillede en flot kamp i Telia Parken og har scoret syv gange i kvalifikationen for Montenegro samt stået for seks oplæg.

Angriber Fatos Beciraj er i karantæne, og det er godt nyt for Danmark, for han scorede det enlige mål i Parken.

Marko Bakic, der spillede mod Danmark for et år siden, er ikke udtaget. Heller ikke Randers' nye mand Vladimir Rodic er der fundet plads til i truppen.

Få odds 3,30 hos bwin, hvis du tror på uafgjort, eller få odds 1,85, hvis du tror på, at begge hold laver mål i kampen

Danmark:
Åge Hareides mandskab kan sagtens nøjes med et point, hvis Danmark i sidste kamp får flere point end Montenegro eller vinder større over Rumænien, end Montenegro besejrer Polen på udebane, men Åge Hareide har allerede blæst til angreb, for han vil fra Montenegro med de tre point.

I den omvendte kamp skabte Danmark et hav af chancer, men ineffektivitet foran det montenegrinske mål betød, at udeholdet tog sejren og de tre point med hjem. Nu skal Danmark så forsøge at få gøre det slemme ved Montenegro, og det skal landsholdet uden Nicolai Jørgensen, der misbrugte nogle store chancer mod Montenegro for et års tid siden. Feyenoord-angriberen har siden fundet målformen på landsholdet, men han sidder ude med en skade, og så skal Åge Hareide træffe nogle valg.

Det fungerede nemlig godt, da Danmark besejrede Polen med 4-0 og Armenien med 4-1 på udebane, hvor spillet var mere direkte end tidligere, og hvor Andreas Cornelius fra sin position i højre kom meget i feltet og reelt spillede som en angriber. Vil man holde fast i det og sætte Nicklas Bendtner på top i stedet for Nicolai Jørgensen, eller vil man i stedet gå med Yussuf Poulsen i højre og flytte Andreas Cornelius på top?

Karantæne:
Montenegro: Fatos Beciraj
Danmark: Ingen

Bud på startopstillinger:
Montenegro (4-2-3-1): Petkovic - Marusic, Savic, Simic, Tomasevic - Ivanic, Vukcevic - Jankovic, Jovetic, Vesovic - Mugosa

Danmark (4-3-3): Schmeichel - Dalsgaard, Kjær, Bjelland, Stryger - Kvist, Eriksen, Delaney - Poulsen, Cornelius, Sisto

Profilen:
Vi kan ikke komme uden om Stevan Jovetic, der er Montenegros helt store offensive stjerne. Monaco-spilleren har allerede været på kontrakt i store klubber som Manchester City, Inter og Fiorentina, og angriberen er en teknisk meget stærk spiller, der med sin venstre fod kan finde både medspillere og målet. Ham skal der snor i, hvis det danske landshold skal fra Montenegro med tre point. Angriberen stod for assisten, da Danmark hjemme i Telia Parken tabte med 0-1 til Montenegro, go helt generelt er Stevan Jovetic den store stjerne på Montenegros hold.

Vidste du, at...:
Montenegro blev en selvstændig nation i 2006, hvor landet løsrev sig fra Serbien og altså hed Serbien-Montenegro tidligere. Derfor er det heller ikke et land, der som selvstændig nation er rig på fodboldkultur, men ligesom Kroatien, der erklærede sin selvstændighed i 1991, er landet godt i gang med at bygge en fodboldkultur og lave resultater. Hvis det lykkes landet at komme til VM, vil det være første gang, at Montenegro som selvstændig nation er med i en stor slutrunde.

Dom:
Det bliver en taktisk yderst interessant kamp mellem Montenegro, der helst skal besejre Danmark, hvis det skal være realistisk at komme med til VM, og så Danmark, der sagtens kan leve med uafgjort. Derfor bliver det interessant at se, hvordan det forløber i Montenegro.

Det er ikke noget nemt sted at spille, og Montenegro har også vundet tre af fire hjemmekampe i denne kvalifikation, så Danmark skal spille op til sit ypperste, hvis der skal point med hjem.

Åge Hareide har meddelt, at Danmark angriber kampen, og det bliver interessant at se, hvordan han blander de offensive kort, nu Nicolai Jørgensen ikke er med på grund af skade. Vi hælder mest til, at han bringer Yussuf Poulsen ind på højrekanten og flytter store, stærke Andreas Cornelius op som forreste angriber. Men det må træningen de her dage vise - en anden mulighed er at bringe Nicklas Bendtner fra start, mens Kasper Dolberg nok virker lidt urealistisk at tro på fra start, med tanke på den 19-årige danskers tvivlsomme form for Ajax på det seneste.

Det bliver et tæt opgør, og selv om landstræner Åge Hareide kommer efter tre point, kan han ende med at blive tilfreds med et enkelt, og sådan tror vi også, det går Danmark på en svær udebane. Det ender 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020