• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Overvældede danskere: Sov ikke så meget i nat

Foto: Getty Images

Indtrykkene er ved at bundfælde sig for landsholdets spillere. Pierre Emile Højbjerg fortæller, at det ikke blev til så meget søvn i nat, men at holdet nok skal være klar til Rusland-kampen.

Af Anders Dehn

Det var ikke kun danske fans og de belgiske gæster, der blev blæst bagover af atmosfæren i Parken torsdag aften. Det gjorde også de danske spillere, selv om de havde forsøgt at forberede sig på kampens emotionelle energi.

Pierre Emile Højbjerg, der selv spillede en stor kamp, fortæller, at det var svært at falde i søvn efterfølgende. Han forvisser dog om, at landsholdet nok skal være klar, når Rusland venter på mandag.

- Vi sov ikke så meget i nat, for adreanalien pumpede, og vi var overvældet over støtten. Så vi skal lige have rusten ud, og så vi tager fat igen og giver vores alt, siger Højbjerg til Viaplay.

Selv om Danmark tabte 2-1 til Belgien, er der bred enighed om, at landsholdet leverede den spillemæssige vare. Især i første halvleg dominerede det totalt mod verdensranglistens nummer ét og burde have været foran med mere end 1-0.

Ifølge Pierre Emile Højbjerg var indsatsen landsholdets måde at takke for opbakningen siden Christian Eriksens kollaps i lørdags.

- Til alle dem, der var i Parken, alle, dem der var omkring, alle dem, der har sendt hilsner ind... Vi har fået løbende beskeder fra Christian. Jeg tror, landstræneren talte om taknemmelighed og en god energi, der var blevet opbygget efter det her chok, og det prøver vi at tage med os og prøver at sige tak med vores præstation. Det er en måde at give noget tilbage, for det har været fantastisk, siger Højbjerg.

Han er ikke den eneste danske landsholdsspiller, der er imponeret over stemningen i Belgien-kampen. Umiddelbart efter kaldte Andreas Cornelius det den bedste atmosfære, han nogensinde har oplevet i Parken.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020