• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Pengeregn: Så stor er de danske spilleres EM-bonus

Foto: Jan Christensen/Getty Images

De danske spillere kan indkassere millioner af kroner i bonus under EM. De har dog allerede doneret noget af det til breddeprojekter.

Af Anders Dehn

I sidste ende vil minderne om EM på hjemmebane formentlig veje tungest for de danske spillere, men de kan også se frem til at tjene lidt ekstra mønt på slutrunden. Især hvis holdet kommer langt.

Som en del af aftalen med DBU har spillerne krav på EM-bonusser, som stiger, desto længere ind i turneringen Danmark avancerer. Går holdet hele vejen, venter der knap 2,5 millioner kroner til hver.

Det er Spillerforeningen, der fredag offentliggør spillernes EM-bonusser. Man lægger dog også vægt på, at spillerne har én million til fanaktiviteter og fem millioner kroner breddefodbold.

- For spillerne er det vigtigt at bidrage og give noget tilbage. Og det har de i den grad gjort ved at donere dele af deres EM-bonus og give penge til forskellige projekter inden for breddefodbolden og til fanaktiviteter, siger direktør i Spillerforeningen, Michael Sahl Hansen.

Aftalen med DBU er skruet sådan sammen, at alle udgifter trækkes fra, og så deler spillerne og forbundet overskuddet ligeligt mellem sig. Det betyder, at EM-spillerne kan se frem til at indkassere følgende. Alle tal er akkumuleret pr. spiller.

Gruppefasen: 791.000
Ottendedelsfinale: 904.000
Kvartfinale: 1.166.000
Semifinale: 1.628.000
EM-sølv: 2.143.000
EM-guld: 2.461.000

Derudover får spillerne et fast beløb for at spille uafgjort, 67.500, og for at vinde, 133.077 kroner.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020