Video : Tipsbladet
Landshold

Koster kassen: Dette bremser dansk kongetransfer

Han er hamrende stærk, på årets hold og nykåret mester. Men de interesserede topklubber skal næppe regne med at få Morten Hjulmand fri af Sporting Clube denne sommer.

Hvor Rasmus Højlund var åbenbaringen på landsholdet i 2023 og i høj grad plaffede et ramt dansk landshold til EM-slutrunden, kan Morten Hjulmand meget vel vise sig at være det i 2024.

'Han er lidt loco' sagde Hjulmands første seniortræner Ståle Solbakken efter sidste lørdags landskamp i Brøndby, og det er en stor ros at tiltrække sig fra den norske landstræner, der som sin danske landstræner-kollega sætter pris på en midtbanemaskine med ild i.

Manchester United har været nævnt som aftager, hvilket ikke harmonerede spor med det kaos, der var omkring trænerposten og velsagtens er det, indtil parterne endegyldigt er forbrødret, og Erik Ten Hag muligvis har fået en kontraktforlængelse som undskyldning for, ejerne og den nye ledelse nærmest havde fyret og kylet ham i fryseren.

Det samme bliver en række andre klubber i Top 5-ligaerne, hvoraf flere ifølge Tipsbladets oplysninger var i spil til at købe Hjulmand, da han forlod Lecce sidste sommer.

Morten Hjulmand er på årets hold i Portugal, er voldsomt populær hos holdkammeraterne og cheftræner Ruben Amorim og klubledelsen for sin kompromisløse stil, der også imponerer på landsholdet.

Foto: Alamy

Og når den dag kommer, er prisen på midtbanespilleren ifølge Tipsbladets kilder selvfølgelig ikke i nærheden af den obligatoriske priskøbsklausul på 80 millioner euro (cirka 600 millioner kroner) men nærmere de 50, svarende til 375 millioner kroner.

Der kommer med stor sandsynlighed et væld af transferrygter omkring Hjulmand i de kommende uger, især hvis han spiller godt ved EM, men det kommer næppe til at betyde noget i virkelighedens verden, med mindre nogle af de helt store klubber i Europa gør noget skørt.

Løfter
Ifølge Tipsbladets oplysninger har Sportings cheftræner Ruben Amorim ikke bare én men flere gange været seriøst i spil til de store stillinger i både Premier League og de andre Top 5-ligaer i foråret, hvor det meste af det puslespil er blevet lagt.

Sporting er klar treer økonomisk og politisk i hierarkiet i Portugal bag Benfica og FC Porto, og med  den 44-årige præsident Frederico Varandas i front vil man gerne holde sammen på holdet og bygge videre på et flot og fortjent mesterskab og klare sig godt i den nye Champions League, hvor pengene er særdeles gode.

Foto: Alamy

Og her var et af midlerne at holde på cheftræner Ruben Amorim i stedet for at se ham smutte til Premier League.

Ifølge Tipsbladets kilder var et af midlerne at love Amorim, i det omfang man kan love sådan noget, at kernen af spillere med blandt andre Morten Hjulmand ikke ville blive solgt til de sultne klubber i eksempelvis England, der ud over cheftræneren også var klar til at hapse danskeren eller en anden profil som det svenske superfund Viktor Gyökeres og portugiserne Pote og Goncalo Inácio.

I stedet skal Sporting jagte ny succes i Portugal og presse Benfica og FC Porto og høste hæder og millioner i Champions League, hvor Sporting får brug for al firepower som seedet i tredje lag i stedet for første eller andet grundet UEFA's nye seedningsregler til turneringen, mens den tidligere FC Midtjylland-spiller Ousmane Diomande er udset til at finansiere sommerens handler.

Derefter ligner Morten Hjulmand, der har kontrakt i Lissabon indtil 30. juni 2028, et oplagt salg i sommeren 2025.

Morten Hjulmand tegner til at blive starter på det danske landshold ved EM-slutrunden med Christian Nørgaard som gardering og Thomas Delaney og Mathias Jensen som mere offensive alternativer, hvis landstræner Kasper Hjulmand vil rokere rundt.

Ruben Amorim har udpeget Morten Hjulmand som en mulig anfører for Sporting – læs mere om det her.