Foto: IMAGO
Landshold

Falk til EM? Faldt ikke i god jord hos Hjulmand

Disovery-ekspert Mikkel Bischoff vurderer Rasmus Falks chance for at komme med i EM-truppen.

Rasmus Falk brænder banen af for FC København for tiden. 

Den danske midtbanemagiker har vist tårnhøjt niveau i både Superligaen og særligt i Champions League, hvorfor det er naturligt at spekulere i, om han gør sig fortjent til en plads i Kasper Hjulmands landsholdstrup, når Danmark drager til EM i Tyskland om godt tre og en halv måned.

Og her vurderer Discovery-ekspert Mikkel Bischoff, at det er usandsynligt, at Falk for en billet til Tyskland. 

- Hans chancer er små. Han skulle have været med noget før. Han havde en periode for et år eller to siden, hvor han var så dominerende, at han skulle have været med. Han havde måske haft en større chance længere fremme på banen, fordi det er måske mere den type, vi har brug for. Der er mange gode 6'ere som Delaney og Højbjerg, fortæller han til Discovery. 

Og så er der også en anden faktor, der sætter en kæp i hjulet for Falks EM-drømme, mener den tidligere Brøndby- og Manchester City-spiller. 

- Der var en episode, hvor han meldte fra. Det var sommeren op til VM om vinteren. Jeg tænker ikke, at det er faldet i god jord hos Kasper Hjulmand, fortæller han. 

Rasmus Falk meldte fra til landsholdet i sommeren 2022 op til VM i Qatar, da han skulle giftes. Og det kan altså have haft en betydning for landsholdskarrieren, mener Mikkel Bischoff.

Var Discovery-eksperten selv i Kasper Hjulmands sko, havde han dog taget FCK-stjernen med til slutrunden. 

- Jeg havde taget ham med. Han er en vidunderlig spiller. Han var så ikke god mod Manchester City for nylig, men når FC København har spillet mod bedre modstandere, så har han altid været en af de bedste på banen. Han kan løfte niveauet, og det er en rigtig, rigtig god evne at have, når man skal spille en slutrunde, hvor man møder bedre modstandere. Så jeg havde taget ham med, fortæller Bischoff. 

Rasmus Falk har to danske landsholdskampe på cv'et.