Video : Tipsbladet
Landshold

Rumænien - Ukraine

Mandag eftermiddag åbner Rumænien og Ukraine ballet i Gruppe E, hvor der på forhånd forventes tæt kamp om, hvem som skal gøre favoritterne Belgien følgeskab videre til ottendedelsfinalen.

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 15:00
Spillested: Allianz Arena, München
Dommer: Endnu ikke offentliggjort
På TV: TV 2 Sport X

Holdnyt:
Rumænien:
Rumænien havde deres storhedstid tilbage i midthalvfemserne anført af superstjernen Gheorghe Hagi, som førte dem til tre slutrunder fra 1994 til 2000.

Siden har de ikke været fast inventar ved hverken VM eller EM, og den forestående slutrunde i Tyskland er således blot Rumæniens tredje i de seneste 24 år.

Nu er rumænerne dog tilbage i det fineste selskab, og det må siges at være fuld fortjent ovenpå en rigtig stærk kvalifikation.

Gruppen var godt nok ikke den stærkeste, men det på trods, var det ganske imponerende, at Rumænien snuppede førstepladsen foran blandt andre Schweiz. I øvrigt uden at tabe en eneste af de ti kvalifikationskampe.

Træner Edward Iordănescu har fået stablet en stærk enhed på benene, som er svære at slå og svære at score imod, og som samtidig har udviklet sig til et giftigt kontrahold.

Der mangler klart noget offensiv kvalitet og individuel styrke, men taget lodtrækningen i betragtning, er det bestemt ikke urealistisk, at Rumænien kan spille sig videre fra gruppen.

På forhånd ligner Slovakiet det svageste hold i gruppen, mens Rumænien og Ukraine forventes at skulle kæmpe om at gøre Belgien følgeskab videre til ottendedelsfinalen.

Ukraine:
Ukraine blev blot nummer tre i deres kvalifikationsgruppe, og selvom det måske ikke isoleret set lyder videre imponerende, er det værd at bemærke, at gruppen også indeholdt to store fodboldnationer i England og Italien, som satte sig på de to øverste positioner.

Tredjepladsen betød, at Ukraine måtte ud i hele to playoff-kampe for at spille sig til EM, og det klarede de lige akkurat med to 2-1 sejre over henholdvis Bosnien og Island. I begge tilfælde efter noget sene comebacks.

Det holdt hårdere end forventet i playoff-kampene, og Ukraine bør heller ikke umiddelbart gøre sig forventninger om at gå hele vejen til EM, men Sergiy Rebrovs tropper har trods alt vist, at de kan bide skeer med de allerbedste på de gode dage.

I kvalifikationen hentede Ukraine point mod både England og Italien, mens de i næstsidste testkamp spillede 0-0 mod EM-værterne Tyskland.

Med La Liga-topscorer Dovbyk helt fremme, lynhurtige Mudryk på kanten, Lunin i målet og rutine fra Arsenals Zinchenko, råder Ukraine over betydeligt mere kvalitet end både Rumænien og Slovakiet, og bør af den grund også have fine chancer for at spille sig videre til ottendedelsfinalen.

Karantæner:
Rumænien: Ingen
Ukraine: Ingen

Bud på startopstillinger:
Rumænien (4-1-4-1): Moldovan – Ratiu, Dragusin, Burca, Bancu – M. Marin – Man, R. Marin, Stanciu, Coman – Alibec

Ukraine (4-1–4-1): Lunin – Konoplia, Zabarnyi, Matvienko, Mykolenko - Stepanenko – Tsyhankov, Sudakov, Zinchenko, Mudryk – Dovbyk

Dom:
Ukraine er klare favoritter til første gruppekamp mod Rumænien, men det betyder ikke, at det bliver nemt mandag eftermiddag.

Rumænerne er bomstærke defensivt, udmærket illustreret ved kun fem indkasserede scoringer i de 10 kvalkampe, som de ikke tabte en eneste af.

Hvis man går ud fra, at både Rumænien og Ukraine er gode nok til at besejre Slovakiet, kan et enkelt point i første gruppekamp være ganske tåleligt for begge nationer.

Gruppe E åbner med en tør 0-0’er.

Spilforslag:
Uafgjort til odds 3.50 ved bet365. Husk, at odds kan ændre sig løbende.