Foto: Getty Images
Landshold

Så mange danske fans er taget til Kasakhstan

En lille gruppe af danske fans har taget den lange tur til Kasakhstan.

Fodbold i Kasakhstan som dansk tilhænger er ikke bare lige til.

Det kræver en lang flyvetur både ud og hjem, men alligevel har en lille gruppe af rød-hvide fans taget turen til Kasakhstan for at heppe på det danske herrelandshold søndag eftermiddag.

Det bliver dog kun en brøkdel af Astana Arena, som kommer til at blive prydet af rød-hvide farver. Astana Arena har plads til 30.000 tilskuere, og det er kun et fåtal af dem, som er danske.

Det oplyser DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer, til det kasakhiske medie sports.kz.

- Her i Astana er vi 100 danske fans. De er kommet langvejs fra, og vi er glade for at have dem med os, lyder meldingen fra DBU.

Torsdag i Parken var der fuldt hus, da Danmark åbnede EM-kvalifikationen med en 3-1-sejr over Finland. Rasmus Højlund stjal showet med sit hattrick i sin startdebut for Danmark.

Han må blive foretrukket i Danmarks angreb igen, når man skal forsøge at hente nye tre point mod Kasakhstan. Hjemmeholdet tabte deres første kamp mod Slovenien med 1-2 på Astana Arena.

Kasakhstan kan dog glæde sig over at have Nuraly Alip tilbage fra karantæne, og han har givet et særligt løfte inden kampen. Derudover kan Kasakhstan have en fordel i at spille på kunstgræs, hvilket Danmark ikke på samme måde er vant til.

Danmark betragtes alligevel som favoritter til at tage sejren.