Video : Tipsbladet
Landshold

Simon Kjær retter kritik mod Qatar-spørgsmål

Simon Kjær slår fast, at han ikke er god til at tale om politik.

Danmark kom i fokus for to ting ved VM i Qatar for lidt over et år siden. Det var alt omkring den mildt sagt kontroversielle tilgang til menneskerettigheder i Qatar, og så var det deres tidlige exit fra turneringen.

Når det kommer til menneskerettighederne, så påpeger landsholdsanfører Simon Kjær i Netflix-dokumentaren 'Captains of the World' om VM-slutrunden, at Danmark havde taget førerstokken, at man hele tiden havde bakket DBU op.

- Samtidig er man blevet sat i en situation, hvor man nogle gange skal give en holdning om politik, og jeg er ikke god til politik, fastslår Kjær.

Der bliver dog også plads til kritik af dem, der stillede spørgsmålene.

- Man kommer også til et punkt, hvor man er nødt til at tænke over, hvor man retter spørgsmålene hen. Det er fint nok, at man kan blive ved med at spørge spillere om, hvad er jeres holdning, siger han og fortsætter:

- Vores holdning er ligesom jeres. Mit arbejde er at spille fodbold. Det, jeg er god til, er at spille fodbold, lyder det fra Simon Kjær.

Det hele endte desuden med, at danskerne droppede at spille med det ellers planlagte 'OneLove'-anførerbind, som skulle støtte LGBT+-personers rettigheder. Det blev gjort, fordi der var sportslige konsekvenser ved at bære det.

Danmarks høst ved slutrunden blev tre kampe i gruppespillet, hvor det kun blev til ét point.

Simon Kjær har også været ude og fortælle, at han har lært af turen til Qatar. Læs mere om det her.