Foto: Getty Images
Landshold

Sørloth kaldt verdensklasse: I går var det en rigtig beskrivelse

Alexander Sørloth hyldes i Norge for sin præstation mod Nordirland, og hovedpersonen selv medgiver, at han i hvert fald i den kamp var verdensklasse.

Fodbold-Norge er de seneste dage svømmet over med lovprisninger af landsholdets to stjerneangribere Erling Haaland og Alexander Sørloth. Begge scorede to gange og lagde op til en enkelt, da holdet bankede Nordirland 5-1 i mandags.

Ved den lejlighed kaldte Brede Hangeland, den tidligere landsholdsanfører og FCK-profil, Sørloth for verdensklasse. Det istemte trænerlegenden Egil "Drillo" Olsen. Det prædikat vil Sørloth gerne påtage sig for lige præcis Nordirland-kampen.

Læs også:Haaland om Sørloth-samarbejde: Vi hygger os

- Det er lidt tidligt at sige, men lige netop i går var det en rigtig beskrivelse. Det var frygtelig sjovt og rigtig, rigtig godt, siger Alexander Sørloth til avisen VG om den norske storsejr.

Sørloth sad det meste af kampen på bænken, da Norge tabte 2-1 til Østrig i fredags. Men mandag fik han altså chancen fra start sammen med Haaland, og det var en succes for landstræner Lars Lagerbäck.

Læs også:Erling Haaland og Alexander Sørloth strålede i norsk storsejr

Den tidligere FC Midtjylland-angriber er i det hele taget i storform for sit land. I sine seneste fem landskampe har han scorede fem mål og lagt op til to af Erling Haalands scoringer.

Norge ligger på en delt andenplads i sin Nations League-gruppe efter en sejr og et nederlag i de to første kampe. Rumænien fører gruppen med fire point, mens Norge og Østrig har tre hver. Nordirland må nøjes med et enkelt.

Læs også:Tidligere FCM-angriber kan erstatte Cornelius i Parma

Læs også:Tidligere FC Midtjylland-profil er kommet i Leipzigs søgelys

Læs også:Sørloth-skifte til Leipzig går ind i sin afgørende fase