Video : Tipsbladet
Landshold

Spolerede vennens drømmedebut: Jeg skal nok betale

Landsholdsdebutanten får rosende ord med på vejen, og så lover Jonas Wind at betale tilbage for sin uheldige offside.

Der var to debutanter i landsholdstrøjen torsdag aften, midtbanespiller Morten Hjulmand og kantspiller Nicolai Vallys, og især førstnævnte var tæt på at få en vaskeægte drømmedebut.

Morten Hjulmand fik nemlig braget kassen i mål og kunne juble over det, der var hans andet seniormål i karrieren. Dog kun kortvarigt for efter et VAR-tjek pustede dommeren i fløjten og annullerede målet for offside i opspillet.

Trods det manglende mål viste Sporting CP-danskeren dog fine takter, og holdkammerat Pierre-Emile Højbjerg er ikke i tvivl om, at der kommer flere chancer for midtbanekrigeren. 

- Morten er en klasseknægt. Han er skarp på sin egen måde. Det skal han bare holde fast i, og jeg er sikker på, at der venter noget stort til ham ude i fremtiden, siger Pierre-Emile Højbjerg i mixed zone efter kampen.

Også Jonas Wind håber, at Morten Hjulmand en dag kommer til at få sendt bolden i kassen på landsholdet. Måske også lidt mere end andre.

Wind kender således Hjulmand særdeles godt fra deres fælles år i FC Københavns ungdomsafdeling, og i en form for skæbnens ironi var det netop vennen Wind, der var offside i forbindelse med den annullerede scoring.

- Jeg er ked af det på hans vegne. Vi har spillet på hold sammen, siden vi var 12-13 år. Han er en god ven for mig og var utrolig glad på hans vegne, og så er det bittert. Jeg tror endda, at det er mig, der står offside. Jeg er meget ked af det på hans vegne, men jeg har lovet ham, at jeg nok skal betale ham på den ene eller anden måde. Om det så bliver på banen eller en middag ude i byen på et eller andet tidspunkt. Der er forhåbentligt flere kampe i vente for ham, hvor han kan lave en kasse, siger Jonas Wind i mixed zone og tilføjer:

- Han har sagt, at jeg skylder ham en middag. Det er faktisk anden uge i streg, at han får underkendt et mål. Han fik det også i Sporting i weekenden. Så jeg er ærgerlig og ked af det på hans vegne.

- Jeg snakkede faktisk med ham om det for et par dage siden. Han scorer vel et mål hver anden sæson, så det er jo sjældent. Så at han lige får underkendt to på fem-seks dage, det er ærgerligt for ham.

Morten Hjulmand, 24 år, står ifølge Transfermarkt noteret for 172 seniorkampe og blot et enkelt mål i en storsejr med Admira Wacking mod SCR Altach for små fire år siden.