• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Lars Gram-Hanssen

Sverige drømmer om stjernetræner efter stor fiasko

Foto: Getty Images

Sverige er på vej til at misse endnu en slutrunde, og efter tirsdagens skuffelse mod Østrig er der flere i nabolandet, der peger på den tidligere Chelsea-træner Graham Potter som en mulig afløser for Janne Andersson.

Af Lars Gram-Hanssen

Meget tyder på, at Danmark bliver den eneste skandinaviske deltager ved næste års EM-slutrunde i Tyskland. 

I gruppe A halter Norge gevaldigt efter Skotland og Spanien, og i gruppe F er Sverige pludselig i store problemer efter tirsdagens 3-1-nederlag til Østrig i Stockholm. 

Med tre kampe tilbage af EM-kvalifikationen er Sverige på tredjepladsen i gruppe F, hele syv point efter Østrig på andenpladsen, og derfor er der nu opstået debat om landstrænerposten, hvor Janne Andersson har kontraktudløb næste sommer. 

TV4 peger ekspert Olof Lundh som Graham Potter som en mulig ny svensk landstræner, og også hos Dagens Nyheter opfordrer klummeskribenten Johan Esk det svenske fodboldforbund til at tage øjeblikkelig kontakt til den 48-årige englænder, der i sin tid fik sit gennembrud som træner i den svenske klub Östersunds. 

Den svenske landsholdsspiller Ken Sema har tidligere spillet under Graham Potter i Östersunds, og efter 3-1-nederlaget til Østrig blev Watford-backen spurgt, om han kan se Graham Potter takke ja til et eventuelt tilbud om at blive svensk landstræner. 

- Jeg har ingen idé om, hvordan situationen ser ud, og om han kan være interesseret i det. Han er blevet en stor mand nu, en stor træner. Han har været i Chelsea, hvor han har tjent mange penge. Han er på et højt niveau. Men jeg kender ham rigtigt godt, og jeg har endda stadig lidt kontakt med ham i dag. Men vi må vente og se, siger Ken Sema til Fotbollskanalen

Graham Potter var cheftræner for Östersunds fra 2011 til 2018, hvorefter englænderen blev ansat i Swansea og senere Brighton, hvor han slog igennem i Premier League, inden han fik chancen i Chelsea, hvor det dog endte med en fyring tilbage i april. 

På det seneste har der været rygter om, at Graham Potter angiveligt har takket nej til at blive ny cheftræner for Ligue 1-klubben Lyon.