Video : Tipsbladet
Landshold

Thomas Frank har hevet fat i dansk EM-spiller

Mathias 'Zanka' Jørgensen har fået en lykønskning fra sin klubtræner Thomas Frank, som får ham noget senere retur fra opstarten end planlagt.

FREUDENSTADT (Tipsbladet): Mathias 'Zanka' Jørgensen havde egentlig lagt helt andre planer for denne sommer, men fredag blev han udtaget til EM-truppen, og dermed var han ombord på det fly, som tirsdag landede i Tyskland. 

Forsvarsspilleren fik dog ikke meget tid på sit hotelværelse, før han skulle stille op foran pressen, og her var hans EM-deltagelse naturligvis et samtaleemne. For seks dage siden fik han 45 minutter mod Sverige, og herefter svarede han på ærlig vis, at han ikke regnede med, at det betød noget som helst. Det har dog vist sig ikke helt at holde vand. 

- Jeg har fået svar, og det er det eneste, man rigtig kan efterspørge i denne verden, og så har det selvfølgelig givet det en ro i kroppen. Siden man måske sagde, at de 45 minutter ikke ville ændre noget som helst, så virker det til, at jeg har skubbet den en lille smule, og det har gjort udslaget til, at jeg står her i dag. Det er fedt for mig, og det er selvfølgelig ærgerligt for Victor (Nelsson der blev siet fra, red.). 

Mathias 'Zanka' Jørgensen føler med Victor Nelsson. Foto: Malte Dunk

'Zanka' har været i gamet i lang tid, og han føler med sin tidligere holdkammerat i FC København, som har været ude for en af de største skuffelser, man kan have som fodboldspiller. Det er heller ikke sådan, at de to har talt sammen efter trupændringen.

- Nej, det er noget, som Victor godt kan tænke sig at bearbejde selv, siger han og uddyber:

- Nu er han ikke den første tidligere holdkammerat eller nuværende holdkammerat, som jeg - også denne sommer - kunne læse var røget i sidste øjeblik, og det er voldsomt mange følelser indblandet, for det er så få muligheder, man som professionel fodboldspiller har for at repræsentere sit land til en slutrunde. Så selvfølgelig skal man have lov til at tage nyheden på den måde, man har lyst til og så ikke få et opkald fra de andre efter.

- Om et stykke tid er jeg sikker på, at vi kan kigge på det, og heldigvis er Victor kun 25 eller noget i den dur, så han har et par stykker endnu, og vi skal nok kvalificere os de næste gange.

I dialog med Thomas Frank
Til gengæld kan Mathias Zanka Jørgensen glæde sig over at smide endnu en slutrunde på sit CV, og det glæder han sig til. Tandpastasmilet er fundet frem, selv om der var en del ting på hjemmefronten, som pludselig skulle klares. 

Faktisk har hans cheftræner i Brentford, danske Thomas Frank, også lykønsket ham, da de to tidligere var i kontakt, afslører landsholdsspilleren.

- Jeg snakkede faktisk med ham tidligere, men det var om noget helt andet. Men jo, han lykønskede mig selvfølgelig også og sagde, at vi ses på et lidt senere tidspunkt, end vi lige havde troet. 

Hvad "det helt andet" var, vil Zanka dog ikke komme nærmere ind på. 

Ikke altid fedt at være træningsspiller
Der dog ingen tvivl om, at 'Zanka' er en spiller, som har en stor stjerne hos sine trænere. Efter sejren over Sverige i sidste uge, kaldte Kasper Hjulmand ham atter for en skjult helt, hvilket ikke var første gang. Men hvad indebærer det egentlig? Det er et godt spørgsmål, mener Mathias 'Zanka', som dog kommer med sit bud.

- Det kan være det her med, at der skal være noget lim på et hold. I det hele taget handler det om sammensætningen af det rigtige, og det er svært, for du skal både ramme det helt rigtige på banen, men selvfølgelig også udenfor, hvis vi skal være her i fem uger. Nogle gange skal der træffes nogle beslutninger, og der kan det være mig og så nogle andre en anden gang, men alt i alt skal vi prøve at få alle til at præstere deres bedste, og der hænger også et stort ansvar på os socialt.

- Det handler også om, at man kan udfylde de roller. Og det er ikke fedt altid at være træningsspiller, hvis det er den situation, man ender i, men nogle gange er det det, der kan gøre, at vi når langt; at folk gør det, som det andet hold gør i en situation, hvor du skal agere modstander. Det kan også betyde rigtig meget for et hold.

Hovedpersonen ved endnu ikke, hvilken rolle han får til denne slutrunde, men han har tidligere rejst afsted med tanken om at være en træningsspiller, men hvor det hurtigt ændrede sig.