Tidligere FCM-angriber er i krise: Misbrugte gigantiske chancer for Norge

Den tidligere FC Midtjylland-angriber Alexander Sørloth hænger med hovedet. Han misbrugte mandag en chance, hvor der ellers var helt tomt mål.

Mens det danske landshold kan ærgre sig over kun at få 0-0 hjemme mod Irland, efter blandt andet Nicolai Jørgensen misbrugte en gigantisk chance, kan de i Norge glæde sig over, at det mandag aften blev til en sejr på 2-0 ude over Cypern, og Norge rykker op i det næstbedste lag i Nations League.

Nordmændene havde dog selv store problemer med misbrugte muligheder, og det var chancer, der var større end den, Nicolai Jørgensen misbrugte.

Manden bag de misbrugte chancer er angriber Alexander Sørloth, der har en fortid i FC Midtjylland.

Nordmanden har svært ved at finde formen i Crystal Palace for tiden, og mandag var det samme problem for Norge.

Den 22-årige angriber kom med i truppen på et afbud, og han kom på banen med 20 minutter igen. På 20 minutter nåede han at misbruge to af de største chancer, man kan få.

Først afgav målmanden en retur på en afslutning, og bolden landede for fødderne af Sørloths lidt koldere højre ben. Den sparkede han godt over mål.

Lidt senere var Norge så igennem Cypern-forsvaret igen, og da keeperen gik ud for at klare en afslutning, valgte den norske spiller at trille den på tværs til Sørloth. Han fik dog ikke fart i bolden, selv om han bogstaveligt talt bare skulle sparke den i mål, og så blev den clearet på stregen.

En dårlig dag for den tidligere FC Midtjylland-angriber, der kæmper med formen for tiden.

- Jeg prøver at glemme det og komme videre. Hvis du ser bort fra chancerne, laver jeg et godt indhop. Det er kun de skide mål, jeg skal lave. Men sådan er det lidt som angriber - enten scorer du på det hele, eller også scorer du ikke på noget, sagde han efter kampen til norske VG.

Holdkammeraten og angrebskollegaen Tarik Elyounoussi kom dog med opmuntrende ord efter kampen.

- Han er et bæst, så han skal nok komme stærkere ud af det.

Alexander Sørloth har scoret to gange i alt for Norges landshold - begge gange mod Island. Senest var i februar.

På klubholdet har han stadig ikke scoret i Premier League for Crystal Palace.