• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Oliver Okstrøm

Tidligere FCM- og AaB-træner rykker til USA

Foto: Getty Images

Senest har han arbejdet som landstræner for det danske U19-landshold, men nu bliver han en del af USA's A-landsholds trænerstab.

Af Oliver Okstrøm

Den danske U19-landstræner Lars Knudsen stopper i jobbet fra 1. juli, og så fortsætter han på det amerikanske landshold, hvor han bliver en del af trænerstaben omkring A-landsholdet. Her kommer han blandt andet til at stå for deres standardsituationer.

Det melder DBU på forbundets hjemmeside, hvor Knudsen selv fortæller om skiftet.

- Jeg fik en mulighed for at få et spændende internationalt trænerjob, som jeg valgte at sige ja til. Jeg har været enormt glad for mit arbejde i DBU og forlængede i vinters min kontrakt af samme årsag, siger han og fortsætter:

- Jeg synes, at vi i Danmark har et fantastisk godt setup mellem DBU og klubberne, der kontinuerligt resulterer i en enorm talentfuld masse af spillere. Vi er i dag nået til et sted, hvor vores landshold er konkurrencedygtige mod de stærkeste nationer i Europa, og den udvikling er jeg stolt over at have været en del af, lyder det fra Knudsen

Tidligere har Lars Knudsen også været assistenttræner i både AaB og FC Midtjylland.

I DBU havde man for kort tid siden forlænget aftalen med den 45-årige træner, men der er forståelse for det valg, som er blevet truffet, forklarer DBU’s  ansvarlige for talentudvikling, Kenneth Heiner-Møller

- Lars fik muligheden for at tage til USA og være en del af fodboldens rivende udvikling derovre, hvor der også i disse år optimeres og investeres. I Lars får de en fantastisk kompetent træner, der har været en stor del af det stærke fundament, som dansk talentudvikling lige nu bygger på. Det er forståeligt, at en dansk træner vil forsøge sig i udlandet. Det er ikke noget, vi vil stå i vejen for, så jeg er glad for, at vi sammen fandt en løsning for det, fortæller Heiner-Møller.

U19-landsholdet missede senest EM efter en vandkamp. Læs mere om det her.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.