• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Mikkel Fuhr Nielsen

- Vi må anerkende Danmarks suverænitet

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Fodboldekspert råder Slovenien til at glemme kampen mod Danmark og have fuld fokus på at kvalificere sig til EM mandag aften mod Kasakhstan.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Gruppefinalen mellem Danmark og Slovenien faldt fredag aften ud til danskernes fordel med en sejr på 2-1 i Parken.

Sejren sendte Danmark på 22 point i den samlende stilling, og de er derfor sikret førstepladsen i puljen og dermed en billet til EM i Tyskland næste år. Slovenien skal omvendt ud i en drabelig duel mandag aften mod Kasakhstan, hvor vinderen vil tage gruppens anden EM-billet.

Skal Slovenien lykkes med den mission, skal Matjaž Keks tropper diske op med noget helt andet, end det de leverede fredag aften i Parken.

- Kampen mod Danmark skal glemmes hurtigst muligt, så fokus kan rettes mod Kasakhstan. Slovenien gjorde deres bedste, men mod Danmark, som demonstrerede deres kvalitet og var bedre på alle parametre, gik det bare ikke, lød det fra den slovenske fodboldekspert Andrej Razdrh efter kampen ifølge sport-tv.si.

Han bliver bakket op af sin ekspertkollega Zlatko Dedić, der bøjer sig i støvet over Danmarks præstation.

- Vi kan ikke sige noget til drengene i dag [fredag, red.]. Det er nødvendigt, at anerkende Danmarks suverænitet. Nu skal vi bevare koncentrationen, og så er jeg sikker på, at mandag bliver vores dag.

Én spillerunde resterer der af EM-kvalifikationen og med Danmark sikret førstepladsen, har Slovenien og Kasakhstan alt at spille for mandag aften på Stožice Stadion i Ljubljana.

Slovenien er lige nu på andenpladsen med 19 point, mens Kasakhstan på tredjepladsen har 18 point. Derfor vil begge landshold med en sejr kunne sikre sig en plads ved EM næste år.

Danmark har ikke det store at spille for i deres sidste gruppespilskamp mod Nordirdland, men alligevel vil Kasper Hjulmand gribe opgøret an med seriøsitet. Det sagde han til Tipsbladet og den øvrige skrevne presse på søndagens pressemøde i Belfast.

Tipsbladet er også på plads til aftenens kamp, hvor vi vil diske op med karakterer til de danske landsholdsspillere og være klar med reaktioner efter kampen. Der er med andre ord masser af god grund til at følge med på vores kanaler.