Video : Tipsbladet
Ligue 1

Daramy-eventyr: En god handel for Ajax - og FCK

Ajax har foretaget et flot salg af Mohamed Daramy, og summen kommer som en overraskelse for Troels Bager Thøgersen.

Det blev aldrig til det romantiske permanente FCK-comeback for Mohamed Daramy, som mange FCK-tilhængere utvivlsomt havde drømt om.

Fredag aften blev det bekræftet, at den danske dribler fortsætter karrieren i Stade Reims, der har købt ham permanent i AFC Ajax.

Premier League-klubben Burnley blev også meldt som en kandidat, men Reims løb med Daramys underskrift, og her kommer han til en klub, som kan være et fint sted at være for unge spillere, vurderer Tipsbladets chefredaktør på print, Troels Bager Thøgersen.

- Nu blev det Reims i stedet for eksempelvis Premier League, og det kan jeg godt se fordelene i. Der er trods alt lidt mere tid og plads i Ligue 1 end i verdens stærkeste liga, og Reims har med held hentet unge spillere som Hugo Ekitike og Jens-Lys Cajuste og gjort det dem bedre, siger han og påpeger, at Daramy kommer til at få sved på panden:

- Så Reims ligner et fornuftigt valg, men de samme spørgsmål og krav følger med Daramy fra Amsterdam og København. Han skal være mere stabil i sine præstationer og være farlig for sit hold endnu oftere, end han har været, og det bliver benhamrende hårdt.

Handlen løber angiveligt op i 130 millioner kroner, hvis alle bonusser bliver indfriet, og dermed laver Ajax et pænt overskud på kantspilleren, som ellers ikke har leveret det store i Ajax-trøjen.

Troels Bager Thøgersen bemærker det flotte salg, som også kommer FC København til gavn - også selv om de ikke endte med hans underskrift.

- Det er en god handel for Ajax, og selvfølgelig også indirekte FC København, der får en lille bid af overgangssummen. Daramy havde altså ikke et godt navn i Holland efter et ekstremt svært 2021/22, så Ajax må være særdeles tilfreds med, at man alligevel ender med at tjene 40-50 millioner kroner på danskeren.

- Jeg er overrasket over summen. FCK håbede, at man i en helt ideel verden kunne være med i kampen, men det har FCK selvsagt ikke haft den mindste chance for med det prisskilt. Så nu giver det perfekt mening, at FCK hentede Achouri, for der var ikke noget at vente på i forhold til en sen Daramy-transfer i august.

- Nu er det op til Daramy at løfte opgaven: Det er nu, han skal slå til og gribe de chancer, han får, og at vise, at 2021/22 ikke vil gentage sig.

Mohamed Daramy kommer i Reims til at spille under den lovende cheftræner Will Still, som høstede stor ros i sidste sæson.