Video : Tipsbladet
Ligue 1

- Det er bedst for PSG at Mbappe smutter

Ifølge den tidligere PSG-leder, så er Kylian Mbappe ikke nødvendig i klubbens jagt på Champions League-succes.

Kylian Mbappe har slået fast, at han ikke kommer til at udløse den klausul, han har i sin kontrakt med PSG, som vil smide et år mere på. Dermed er der udløb om ét år for den franske verdensstjerne.

Men det er også på tide, at han kommer videre nu. Det fortæller den tidligere PSG-sportsdirektør Leonardo i et interview med den franske sportsavis L'Equipe. Det er dog ikke for spillerens skyld, at han mener det.

- For PSGs bedste, mener jeg, at tiden er kommet for Mbappé at forlade, hvordan det så end måtte være. PSG eksisterede før Mbappé, og det vil eksistere efter, han smutter, siger brasilianeren.

Han slår fast, at det ikke nødvendigvis hænger sådan sammen, at de er nødt til at have Mbappe på holdet, hvis de skal opnå deres ambitioner om at vinde Champions League - og at ingen af de øvrige klubber, der har vundet har haft ham.

Det er nemlig ikke en type som Mbappe, som man bygger et hold op omkring, mener Leonardo.-

- Gennem sin adfærd de sidste to år har Mbappé vist, at han ikke er en spiller, der er i stand til at guide et hold endnu. Han er en stor spiller, men ikke en leder, fortæller han og fortsætter:

- Han er en stor målscorer, men ikke en kreativ spiller. Det er svært at bygge et hold omkring ham, lyder det fra Leonardo.

Selv spillede Leonardo for PSG i 1996/97-sæsonen, og han har siden været sportsdirektør ad to omgange. Først mellem 2011 og 2013 - og derefter fra 2019 til 2022.

På det seneste er Kylian Mbappes popularitet i Frankrig faldet betragteligt. Læs mere om det her.