• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Ligue 1 Mikkel Fuhr Nielsen

- De følte sig ført bag lyset af Kasper Schmeichel

Foto: Getty Images

Kasper Schmeichel har lagt øre til meget i løbet af sin tid i OGC Nice, hvor starten var præget af uro på og uden for banen. Nu er danskeren som forvandlet, og det sætter klubbens fans stor pris på.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Kasper Schmeichel lukkede et langt og glorværdigt kapitel i Leicester City i sommer.

Keeperen sagde farvel til den engelske klub efter 11 år, da han underskrev en treårig aftale med OGC Nice. Skiftet til fransk fodbold gik dog ikke gnidningsfrit.

Resultaterne haltede, mens Kasper Schmeichel blev gjort til syndebuk både på og uden for banen. Han så svag ud i kamp, og flere medier beskrev, hvordan han ikke overholdt klubbens interne retningslinjer.

I en periode tabte han også pladsen som førstekeeper, men nu ser alt ud til at være forandret efter trænerskiftet fra Lucien Favre til Didier Digard. Dét er en blandt mange årsager til Kasper Schmeichels forvandling siger franske Patrick Juillard, journalist hos Sport365, til Tipsbladet.

- Med Favre som træner skulle de altid spille korte afleveringer ud bagfra. Med Digard er det tilladt både at spille korte og lange afleveringer, hvis man eksempelvis vil ramme angriberne hurtigt. Det fordrer også Schmeichels spil, da han kan bruge sin sparketeknik til at træffe de rigtige valg med bolden.

- Derudover vil jeg sige, at det ligner, at han nu har accepteret, at han spiller i Frankrig og ikke i Premier League. Da han ankom, lignede det, at han var utilfreds med sin nye klub.

Patrick Juillard mener, at det kan hænge sammen med, at klubbens daværende træner Lucien Favre slet ikke ønskede at tilknytte Kasper Schmeichel.

- Favre ville have Yann Sommer (daværende Gladbach- og nuværende Bayern München-målmand, red.), men handlen kunne ikke lade sig gøre, så de valgte Schmeichel i stedet. Det var ikke Favres førstevalg, så Schmeichel følte sig ikke ligefrem ønsket af træneren og staben. Det har også påvirket ham og hans selvtillid i starten.

Elendig start
36-årige Kasper Schmeichel indledte opholdet i OGC Nice med blot to sejre i klubbens første ni ligaoptrædener. Derudover undgik man med nød og næppe en stor fiasko i kvalifikationen til Conference League.

De franske aviser var hårde ved landsholdskeeperen, og det var klubbens fans også, som forventede sig meget mere af danskeren.

- Folk var skuffede, fordi de mente, at han var langsom. Han blev altid på sin mållinje, og folk mente ikke, at han var proaktiv nok. De ville gerne have ham mere ud og tage ejerskab over sit målfelt.

Klubbens fans følte sig i perioder ført bag lyset, da de kunne se en helt anden Kasper Schmeichel i aktion for det danske herrelandshold.

- I Nations League mod Frankrig var han virkelig god, så de følte, at de havde fået en anden Schmeichel til klubben. Hans bror eller fætter. Han viste lidt to ansiger, så fansene var skuffede, og de begyndte at tænke: "er han bare her på sin sidste kontrakt for at nyde solen istedet for at blive en del af holdet?," siger Patrick Juillard.

Vild forvandling
I starten af januar overtog Didier Digard cheftrænerposten i OGC Nice, og det blev Kasper Schmeichels renæssance.

Klubben og danskeren har været som forvandlet, siden den nu tidligere assistenttræner overtog roret. Man har endnu til gode at tabe en kamp, og det er særligt takket være Kasper Schmeichel.

Seks clean sheets i otte ligakampe har danskeren leveret, og på kort tid har han vundet fansenes gunst.

- Nu er han helt anderledes, og han har lukket munden på dem. Han er virkelig god, og nu vil ingen have Marcin Bulka [reservemålmand i Nice, red.] til at tage hans plads.

Patrick Juillard mener også, at hele holdet har taget skeen i den anden hånd, og det har hævet niveauet hos nogle af efterårets skuffelser som blandt andre tæller danskeren.

- Hele holdet har rejst sig. De har en helt anden attitude, og spiller bedre end under Lucien Favre. På den måde er det også nemmere at være en god keeper, når holdet foran dig spiller godt.

- Han føler sig som en leder nu under den nye træner, som tror på ham. Holdet har en klar retning og et klart projekt, hvilket ikke var tilfældet under Lucien Favre. Han tøvede, byttede meget ud og fandt aldrig den rette gameplan.

Som et symbol på Kasper Schmeichels imponerende forvandling er han netop blevet kåret til månedens spiller for februar i OGC Nice. Det samme blev han tilbage i november, da tingene begyndte at gå i den rigtige retning for danskeren.