Video : Tipsbladet
Ligue 1

Mbappés valg: Barca og PL skal være dødsensangste

Tipsbladets kommentator Troels Bager Thøgersen mener, at Real Madrid bliver favorit til Champions League i de næste ti år, hvis de som forventet får Mbappe på holdet.

Kylian Mbappe meldte fredag aften ud - i pausen mellem OB og Lyngbys Superligakamp pudsigt nok - at han forlader Paris Saint Germain. Det kommer ikke som den store overraskelse, da han i sommer også slog fast, at han ikke ville forlænge sin kontrakt med klubben, som udløber efter denne sæson.

Det står også ret klart for Tipsbladets kommentator Troels Bager Thøgersen, hvor han skal spille henne i næste sæson. 

- Han ender jo i Real Madrid. Det kan godt være, det først kommer ud efter CL-finalen, men det skifte blev jo telegraferet for flere år siden, uanset Mbappé måske fortrød i første omgang, siger han og fortsætter:

- Real Madrid med Mbappé, Vinícius Junior og Rodrygo - det er en ren Playstation-formation. Jeg ville virkelig være bange, hvis jeg var FC Barcelona med det alderdomshjem af en startopstilling, eller en Premier League-klub, det vil vinde Champions League. Hvis Real bare bruger indersiden af hovedet en smule, er de favorit til La Liga og Champions League de næste ti år med Kylian Mbappé som den helt store stjerne, lyder det fra Thøgersen.

Det er desuden et skifte, som kommer Mbappé til gode efter snart syv år i klubben efter han ankom fra Monaco for omkring 1,3 milliarder kroner.

- Jeg synes, Mbappé spildte tiden i Paris. Han var der på grund af Qatars endeløse ressourcer og den enorme politiske indflydelse, man har, hvor selv premierministre har hjulpet til med at holde Mbappé i Paris, fortæller han og tilføjer: 

- Jeg siger ikke, Florentino Pérez er fejlfri, faktisk det modsatte som hjernen bag Super League. Men i Real Madrid kan Mbappé vinde de største titler, han allerede har med landsholdet, og blive en af fodboldhistoriens helt store navne. Jeg er helt vild med ham, og det bliver Reals fans også, bemærker Tipsbladets kommentator.

Det står desuden klart, at de engelske klubber, som ellers kan kaste om sig med store beløber, ikke har kunne tiltrække ham.

- Premier League får trods alt ikke alt, de peger på. Jeg håber, alle de største har forsøgt - hvis man har gemt sig bag en eller anden snak om kun at ville have helt unge spillere med udviklingspotentiale, bør man nok finde sig noget andet at lave. Men de har næppe haft en chance, og der kan det noget både at kunne betale helt afsindige lønninger, som Real kan, og at være favorit til at vinde en 15. titel i Champions League og Mesterholdenes Turnering, forklarer Troels Bager Thøgersen.

25-årige Kylian Mbappé har indtil videre spillet 306 kampe for PSG, hvor han har lavet 255 mål og 108 assister på tværs af alle turneringer.