• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Ligue 1 Victor Risager

Medie: Tre Ligue 1-klubber kan gå konkurs efter coronakrisen

Foto: Getty Images

Tre franske traditionsklubber er truet på eksistensen som følge af coronakrisen, skriver fransk medie.

Af Victor Risager

Mange fodboldklubber i hele verden har været hård ramt økonomisk som følge af coronakrisen, og i Frankrig er et par klubber i den bedste række efter sigende i store økonomiske problemer. De kan endda ende med at gå konkurs.

Det skriver det franske medie Mediapart.

Ifølge mediet er der tale om traditionsklubberne Marseille, Bordeaux og Saint-Etienne, som i forvejen var i økonomiske problemer.

Læs også:Transferkongerne: Ukendt guldfugl sikrede kæmpe gevinst

- Flere klubber er på randen af konkurs, heriblandt Marseille, Bordeaux og Saint-Etienne. I 2018/19-sæsonen havde de tre klubber et tab på knap 1,2 milliarder kroner tilsammen, skriver det franske medie.

Blandt årsagerne bag de nuværende økonomiske problemer er, at tv-stationen Canal+ har stoppet betalingen af tv-penge efter Ligue 1-sæsonens aflysning, og i den forbindelse har klubberne mistet knap 1,5 milliarder kroner i alt. Foruden tv-penge skulle manglende entreindtægter, reklameindtægter og faldende transferpriser give klubberne problemer.

I et forsøg på at hjælpe klubberne har det franske ligaforbund, LFP, udstedt et lån på knap 1,5 milliarder kroner, men det er ifølge mediet langt fra nok til at dække klubbernes tab i forbindelse med coronakrisen. Det kan altså i sidste ende betyde, at flere klubber må lade livet.

Læs også:Trods tre bundpladser i træk: Heldig klub slipper for nedrykning igen

Marseille sluttede den netop overståede sæson som nummer to i ligaen, mens Bordeaux blev nummer 12 og Saint-Etienne blev nummer 17.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus