• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Ligue 1 Pelle Kirchner

Tidligere FCK-favorit: Havde håbet det gik bedre

Foto: Getty Images

Hákon Haraldsson kæmper med niveauet og sproget i Frankrig, men har alligevel planer om at ende i Premier League.

Af Pelle Kirchner

At score hattrick i sin debut er noget de fleste kun kan drømme om.

Det var ikke desto mindre virkelighed for Hákon Haraldsson, da Lille slog Cercle Brügge med hele 7-2 i sommer. Desværre for den islandske midtbanespiller var det bare en træningskamp.

Og selvom den tidligere FCK-spiller kvitterede med yderligere to scoringer i den næste testkamp mod Le Havre, så har der været længere mellem snapsene, når der har været point på spil.

Hákon Haraldsson erkender da også, at han lige skal vende sig til det høje niveau i Frankrig, der er på en helt anden hylde end den danske Superliga.

- Det gik meget godt i pre-season, men jeg havde håbet, at starten på sæsonen var gået lidt bedre. Niveauet i Frankrig er på en helt anden hylde, og det er klart, at det er sværere her, fortæller den tidligere FCK'er med reference til Superligaen, fortæller Haraldsson til det islandske medie fótbolti.

Og det er da ikke kun niveauet på banen, der er sværere at tilpasse sig til. Også den franske kultur og det franske sprog skaber udfordringer for Haraldsson, selvom han er ved godt mod.

-  Det går godt med at tilpasse mig, men der er større forskel på den franske kultur og den danske kultur, end der var på den danske og den islandske. 

- Fransk er også lidt svært. Jeg begynder at lære det i næste uge. Så sker der noget. 

Men på trods af de sproglige udfordringer og det høje niveau i Frankrig, så fortryder Hákon Haraldsson ikke sit skifte, selvom Red Bull Salzburg også bejlede til islænderens underskrift. 

- Det var også et spændende tilbud fra Salzburg. Deres spillestil passer også godt til mig, da de presser meget hårdt. Men set i bakspejlet er det meget rart at være her i Lille. 

LOSC Lille er da også historisk set et godt springbræt til en endnu større hylde, hvor der er god tradition for at sende spillere til især Premier League. Og står det til hovedpersonen selv, så kunne han da også godt se sig selv i England.

- Selvfølgelig kan jeg se mig selv der. Man ser Premier League hele tiden, og lige siden jeg var lille har planen været at tage dertil. Jeg har hørt, at de fleste spillere er købt fra den franske liga. 

- Men i første omgang skal jeg lige spille mig på holdet her i Lille, og så må vi se, hvad der sker. 

Hákon Haraldsson har været i aktion i alle Lilles kampe i denne sæson. Tre af dem som indskifter og tre som starter.