Video : Tipsbladet
Ligue 1

Vil købe PSG-rival og hyre deres sportsdirektør

Ifølge mediet L'Equipe står Saudi-Arabien foran et spektakulært klubkøb i Frankrig.

AS Monaco var i årevis symbol på den store russiske indflydelse i fyrstedømmet med oligarken Dimitri Rybolovlev som ejer.

Det var i Rybolovlevs regeringsperiode, Jakob Poulsen spillede i AS Monaco, og at Monaco siden vandt et sensationelt mesterskab og gav en vis Kylian Mbappé sit gennembrud i fransk og europæisk topfodbold før skiftet til Paris Saint-Germain.

Efter Ruslands invasion af Ukraine er Monaco-ejeren kommet under yderligere pres for at sælge klubben, og nu meddeler mediet L'Equipe, at en handel er på trapperne.

Det er en investor fra Saudi-Arabien, med stor sandsynlighed koblet tæt til staten, der har afgivet bud på AS Monaco, hvor ejer Dimitri Rybolovlev skal have modtaget flere tilbud.

Går en handel igennem, er de ejeres plan at hyre Luis Campos fra rivalen Paris Saint-Germain som præsident eller i en styrende rolle i klubben, hvor portugiseren var sportsdirektør og hjernen bag Monacos opblomstring finansieret af Rybolovlevs milliarder fra 2013 til 2016.

Luis Campos har fungeret i Paris Saint-Germain som en mellemting mellem en rådgiver og sportsdirektør og har i høj grad udtænkt og udført den foryngelseskur, PSG's qatarske ejere dikterede i 2023, efter gentagne forsøg på at vinde Champions League med veteranerne Lionel Messi og Neymar samt andre ældre spillere var slået fejl.

Det var også Campos, der som del af den planlagte foryngelse af PSG-truppen var et smut forbi Danmark i foråret 2023 for at se nærmere på Ernest Nuamah, den parisiske ledelse var seriøst interesseret i forud for Lyons køb af den unge ghaneser.

Et saudiarabisk køb af AS Monaco vil være særdeles spektakulært, dels fordi det vil give styret endnu en markant klub i Europa ud over Premier League-klubben Newcastle med en stor historie i europæisk fodbold, og da det vil være en sportslig og politisk krigserklæring mod Qatar-ejede Paris Saint-Germain med tanke på de to autoritære kongedømmers indædte rivalisering.

AS Monaco blev i den seneste sæson toer i Ligue 1 efter netop Paris Saint-Germain.