• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Emil Færch

Lucas Andersen vil til tops: Superliga-retur var aldrig en mulighed

Lucas Andersen vil til tops: Superliga-retur var aldrig en mulighed
Illustration: DBU

Selvom Ajax-karrieren er sat på pause, føler Lucas Andersen stadig, at han har sindssyg gode muligheder for at nå den europæiske top. Derfor overvejede han aldrig, at vende tilbage til trygge rammer i Danmark.

Af Emil Færch

Efter et langt og sejt tilløb lignede det endelig, at Lucas Andersen sidste efterår havde fået sit gennembrud i Ajax Amsterdam. Nordjyden fik godt med spilletid, startede endda inde i alle klubbens kampe i Champions League, og fik også debut på det danske landshold.

Men kurven toppede hurtig og begyndte at vende spidsen nedad igen. Landsholdsdebuten mod Rumænien i november blev afbrudt af et albueslag allerede i første halvleg. Et halvt år senere blev han overraskende droppet til U21-landsholdets EM-slutrunde. Og i Ajax var der ikke udsigt til spilletid, da den nye sæson startede. Derfor blev Lucas Andersen i august sendt på lejeophold i Willem II.

Læs også: Dramatisk afslutning på turbulent sæson for Ajax-profil

Den 21-årige elegantier indrømmer, at det var svært at blive valgt fra, men han har bevaret en positiv tilgang til det hele, siger han selv.

- Man må få det bedste ud af de situationer, som man havner i, og det har jeg altid været meget indstillet på at få. Også i den her situation fokuserer jeg på at udvikle mig selv, og så er jeg sikker på, at alle de andre ting nok skal komme senere hen, siger Lucas Andersen til tipsbladet.dk.

Så snart en ung dansker mangler spilletid i udlandet, kommer en retur til Superligaen hurtigt på tale – i hvert fald blandt fans og i medierne. Og mange AaB-tilhængere havde hede drømme om at få den gamle vidunderknægt tilbage i bolsjestriber på en lejekontrakt. Men i Holland sad en ung mand, som ikke drømte om et snarligt gensyn med AaB eller en anden superligaklub for den sags skyld.

- For mig har det aldrig været en mulighed at vende tilbage, siger han og afslører i stedet større ambitioner.

- Jeg føler ikke, det er tid til, at jeg skal vende tilbage. Jeg føler stadig, at jeg har sindssygt gode muligheder for at nå den europæiske top. Og det føler jeg, der var bedst mulighed for, ved at jeg skiftede til Willem II, som spiller i en bedre liga og på et højere niveau. Samtidig har Ajax også nemmere ved at følge med i min udvikling her. Men også som spiller og på det personlige plan er jeg sikker på, at man udvikler sig mere ved ligesom at deale med de her ting og ved at blive i udlandet, siger U21-landsholdsspilleren.

Lucas Andersen skiftede som 17-årig i 2012 til Ajax Amsterdam, som han har kontrakt med til sommeren 2018. Lejeaftalen med Willem II gælder resten af sæsonen.

 

 

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus