• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Victor Risager

Afslører vild Brentford-scouting: De så 123 kampe

Foto: Getty Images

Brentford scouter grundigt, må man sige.

Af Victor Risager

Brentford slog i sommer transferrekord og hentede den norske forsvarsspiller Kristoffer Ajer fra Celtic, men inden da gjorde de i den grad deres forarbejde. Det fortæller spilleren selv over for TV2 Norge.

Brentford er kendt for deres analytiske tilgang til spillet og ikke mindst i deres scouting, hvor de flere gange i løbet af de seneste år har hentet spillere i de lavere rækker og efterfølgende solgt dem videre for store millionbeløb.

Og deres scoutingarbejde er tilsyneladende også meget, meget intenst. I hvert fald så de mere end 100 af Kristoffer Ajers kampe hos Celtic, inden de købte nordmanden.

- De sagde, at de havde set 123 kampe med Celtic og gav feedback på, hvilke der var grønne og godkendte, og hvilke der var røde og uacceptable. De analyserer alt. Det, jeg kunne lide ved denne klub i forhold til de andre, var, at de sagde, at det var meget spændende ved mig, de var interesserede i, men der var også meget, jeg skulle forbedre, siger Kristoffer Ajer til TV2 Norge.

En af dem i Brentford, der skal hjælpe Kristoffer Ajer med at blive bedre, er Brian Riemer. Danskeren er assistenttræner for Thomas Frank og har et stort ansvar for forsvaret - noget, der ikke er gået nordmandens næse forbi.

- Han sender mig ofte beskeder i løbet af ugen: “Har du set denne situation? Hvad skete der? Hvad kan du gøre anderledes?” Så er det lige ind og finde ud af, hvilke situationer han taler om. Han tænker fodbold 24/7, fortæller stopperen.

Kristoffer Ajer, der kostede i omegnen af 120 millioner kroner, har hidtil spillet seks kampe for Brentford.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020