• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Pelle Kirchner

Arsenal-boss varsler bizarre udskiftninger

Foto: Getty Images

Mikel Arteta udelukker ikke, at han i fremtiden vil skifte keeper under en kamp.

Af Pelle Kirchner

Det var de færreste, der havde set den komme.

David Raya blev foretrukket i Arsenal-målet på beskostning af Aaron Ramsdale, der ellers havde stået sæsonens første fire kampe. Det skete, da den tidligere Brentford-keeper søndag fik sin Arsenal-debut mod Everton.

Og selvom det ikke er standarden, at man skifter keepere mellem kampene på den måde, så varsler Mikel Arteta nu endnu større og hidtil usete udskiftninger på målmandsposten. 

- Jeg er en virkelig ung træner, og jeg har kun været i jobbet i tre og et halvt år. Jeg har fortrudt nogle få ting, og en af de ting er, at jeg i to kampe har haft lyst til at skifte keeper efter 60 minutter eller efter 85 minutter, men jeg gjorde det ikke, fordi jeg ikke havde modet til at gøre det. 

Og selvom en beslutning om at skifte sin keeper under en kamp formentligt vil blive mødt med nogle undrende blikke og kritiske spørgsmål, så kan Mikel Arteta ikke se, at det skulle være nogen dårlig idé. 

- Fortæl mig, hvorfor jeg ikke skulle gøre det? Du har alle kvaliteter af en anden slags keeper, og hvis du vil gøre noget for at ændre momentum, så skal du gøre det. Det er noget jeg har fortrudt, at jeg ikke har gjort. fordi jeg vil have alle på mit hold involveret. 

Arsenal spiller onsdag aften mod PSV i Champions League, og her skal det altså blive spændende, om det er Ramsdale eller Raya, der bliver foretrukket. Eller måske endda en halvleg til hver? Hvem ved?